Αθλητισμός|12.01.2023 23:55

Clasico στη Σαουδική Αραβία! Η Μπαρτσελόνα απέκλεισε την Μπέτις στα πέναλτι και παίζει με τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Σούπερ Καπ

Newsroom

Οι Σαουδάραβες αγοράζοντας τα δικαιώματα του ισπανικού Σούπερ Καπ, ευελπιστούσαν σε τελικό... clasicο και ο Τερ Στέγκεν τους τον έκανε δώρο. Ο Γερμανός γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα ήταν ο ήρωας στη διαδικασία των πέναλτι με τη μαχητική Μπέτις, οι Καταλανοί επικράτησαν 4-2 (1-1 τα 90', 2-2 τα 120') και έκλεισαν ραντεβού με την «αιώνια» αντίπαλο Ρεάλ Μαδρίτης (επίσης προκρίθηκε μέσω των πέναλτι) στον κυριακάτικο (15/01, 21.00) τελικό που θα γίνει στο Ριάντ. H Μπαρτσελόνα θα διεκδικήσει το 14ο τρόπαιο στη διοργάνωση, ενώ η Ρεάλ θα προσπαθήσει να της το στερήσει προκειμένου να την ισοφαρίσει στα 13...

H Mπαρτσελόνα πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο αλλά μόνο το ένα μέτρησε. Αρχικά το τέρμα του Πέδρι ακυρώθηκε στο 23' αλλά εκείνο του Λεβαντόβσκι μέτρησε κανονικά για το 1-0 των Καταλανών. Οι Μπλαουγκράνα έδειξαν να πλησιάζουν στην πρόκριση αλλά ο Φεκίρ στο 77' ισοφάρισε για τους Ανδαλουσιάνους που επέστρεψαν στο ματς στέλνοντας τη διαδικασία στην παράταση, αφού προηγουμένως ακυρώθηκε ακόμα ένα γκολ της Μπάρτσα με τον Λεβαντόβσκι.

Στο ξεκίνημα της παράτασης (93') ο Φατί έδωσε ξανά προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα βάζοντάς την σε θέση οδηγού αλλά η μαχητική Μπέτις βρήκε ξανά το γκολ της ισοφάρισης με τον Μορόν, ο οποίος με φανταστικό τακουνάκι διαμόρφωσε το τελικό 2-2 που έστειλε το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι. Η Μπέτις τελείωσε το ματς με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γκουαρδάδο.

Στα πέναλτι όμως μίλησε η κλάση του Τερ Στέγκεν. Ο Γερμανός γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα απέκρουσε δύο πέναλτι (των Χουάνμι και Καρβάλιο), η Μπαρτσελόνα ήταν εύστοχη σε όλα και τελικά επικράτησε 4-2 παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό.

Σούπερ Καπ ΙσπανίαςΜπέτιςειδήσεις τώραΣαουδική ΑραβίαΜπαρτσελόνα