Αθλητισμός|13.01.2023 23:40

Φοβερή και τρομερή Νάπολι ισοπέδωσε τη Γιουβέντους με 5-1 στο... ντέρμπι της Serie A

Newsroom

Ποιος είδε τη Νάπολι και δεν τη φοβήθηκε στο ντέρμπι της Serie A με τη Γιουβέντους. Η καταπληκτική ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι έκανε πάρτι στο Ντιέγκο Μαραντόνα μετατρέποντας το ντέρμπι σε... περίπατο. Ισοπέδωσε με 5-1 τους Μπιανκονέρι κι έδειξε ότι εφέτος είναι πιο έτοιμη από ποτέ για να επιστρέψει στην κορυφή του Καμπιονάτο μετά από 33 χρόνια! Η Νάπολι... εκτοξεύτηκε στο +10 από τη Γιουβέντους, όπως επίσης κι απ' τη Μίλαν, η οποία έχει ένα ματς λιγότερο.

Πρόκειται για μια ιστορική επικράτηση καθώς αποτελεί την ευρύτερη νίκη των Ναπολιτάνων επί της Γιούβε στο πρωτάλημα από καταβολής Serie A. Η Νάπολι έχει νικήσει την ομάδα του Τορίνο άλλη μία φορά με 5-0 στο Κύπελλο το 1978 και 5-1 στο Σούπερ Καπ το 1990!

Η καλή μέρα φάνηκε από νωρίς για τη Νάπολι που μπήκε στο γήπεδο με ορμή και άνοιξε το σκορ στο 14'. Ο Κβαρατσκέλια γύρισε ωραία στο ύψος του πέναλτι, ο Σέσνι απέκρουσε αλλά ο Οσιμέν πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έγραψε το 1-0. Στο 39' οι ρόλοι αντιστράφηκαν: ο Οσιμέν δημιούργησε και ο Κβαρατσκέλια πέτυχε το 2-0 με συρτό πλασέ.

Η Γιουβέντους, που προερχόταν από ένα νικηφόρο σερί οχτώ αγώνων δίχως να δεχτεί γκολ, αναθάρρησε με το τέρμα του Ντι Μαρία στο 42' αλλά η Νάπολι ήταν καταιγιστική στο β' ημίχρονο. Στο 55' ο Ραχμάνι έστειλε την μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα του Σέσνι, στο 65' και πάλι συνεργάστηκαν ο Κβαρατσκέλια και ο Οσιμέν με τον τελευταίο να εκτελεί για το 4-1, ενώ στο 72' οι Ναπολιτάνοι έκρυψαν την μπάλα και ο Ελμάς που πάτησε περιοχή διαμόρφωσε το 5-1.

Έπειτα από 18 αγωνιστικές η Νάπολι έχει απολογισμό 15 νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μια ήττα, ενώ διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 44 γκολ και την καλύτερη άμυνα με 14 τέρματα παθητικό. Ο φοβερός Οσιμέν έφτασε τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ και ο τρομερός Κβαρατσκέλια έφτασε τα επτά τέρματα, ενώ μοιράσει άλλες επτά ασίστ!

Serie AΓιουβέντουςΝάπολιειδήσεις τώρα