Αθλητισμός|14.01.2023 19:26

Premier League: Η Μπράιτον ταπείνωσε τη Λίβερπουλ που αγνοεί τη νίκη το 2023

Newsroom

Νέα ταπεινωτική ήττα υπέστη η Λίβερπουλ που διανύει μια απ' τις χειρότερες περιόδους της επί των ημερών του Γιούργκεν Κλοπ. Οι Κόκκινοι γνώρισαν τη συντριβή με 3-0 απ' την εκπληκτική Μπράιτον, η οποία την προσπέρασε στη βαθμολογία της Premier League διεκδικώντας ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αντιθέτως, η Λίβερπουλ βυθίστηκε στην όγδοη θέση απέχοντας δέκα βαθμούς απ' την «αιώνια» αντίπαλο και θριαμβεύτρια της ημέρας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (νίκησε 2-1 τη Σίτι στο Ολντ Τράφορντ) και 16 απ' την πρώτη Άρσεναλ.

Η Λίβερπουλ δεν... βλεπόταν, η Μπράιτον ήταν ασταμάτητη και το 3-0 ήρθε ως φυσική εξέλιξη της απόδοσης των δύο ομάδων μέσα στο γήπεδο. Ο Μαρτς πέτυχε δύο γκολ στο 47' και το 53' και ο Γουέλμπεκ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για την πρώτη νίκη των Γλάρων επί των Ρεντς μετά από δέκα ματς. Κάπως έτσι οι Κόκκινοι παραμένουν δίχως νίκη στη διάρκεια του 2023 στο πρωτάθλημα καθώς ηττήθηκαν 3-1 απ' την Μπρέντφορντ και αναδείχθηκαν ισόπαλοι (2-2) με τη Γουλβς.

Στο μεταξύ, η Έβερτον βυθίστηκε ακόμα περισσότερο στην κρίση που διανύει καθώς ηττήθηκε 1-2 απ' την Σαουθάμπτον στο Γκούντισον Παρκ εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών απ' την εξέδρα που ζητούσε την αποχώρηση των διοικούντων. Απ' την άλλη πλευρά, η Σαουθάμπτον έσπασε μια παράδοση 17 αγώνων δίχως νίκη στην έδρα της Έβερτον και το έκανε με ανατροπή καθώς οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ονάνα στο 39' αλλά οι φιλοξενούμενοι με δύο γκολ του Γουόρντ-Πράους (46', 78') μετέτρεψαν το 1-0 σε 1-2. Η Σαουθάμπτον έπιασε την Έβερτον στη βαθμολογία, όπου αμφότερες βρίσκονται στην ουρά μαζί με τη Γουέστ Χαμ, η οποία ηττήθηκε απ' τη Γουλβς με 1-0 χάρη σε γκολ του Ποντένσε.

Σημαντική νίκη πέτυχε και η Νότιγχαμ Φόρεστ επί της Λέστερ με 2-0 με τα δύο γκολ που πέτυχε ο Τζόνσον στο 56' και το 85'. Οι Κόκκινοι απομακρύνθηκαν πέντε βαθμούς απ' τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΜπράιτονΕβερτονειδήσεις τώραΛίβερπουλPremier LeagueΝότιγχαμ Φόρεστ