Αθλητισμός|14.01.2023 22:00

Μπλόκο του ΟΦΗ στην Τούμπα και γκέλα του ΠΑΟΚ - Τέταρτο σερί ματς αήττητοι οι Κρητικοί

Newsroom

Ο αναγεννημένος ΟΦΗ του Βάλντας Νταμπράουσκας έστησε... μπλόκο στην Τούμπα και απέσπασε ισοπαλία (0-0) απ' τον ΠΑΟΚ για τη 18η αγωνιστική της Super League. Η κρητική ομάδα μετά το 1-1 στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό και το 0-4 επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, χαμογέλασε και απέναντι στον Δικέφαλο. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε τον έλεγχο, είχε μεγάλες φάσεις αλλά δεν μπόρεσε να διασπάσει το αμυντικό τείχος των Κρητικών,ούτε και να νικήσει τον γκολκίπερ Μανδά, ο οποίος έκανε τρομερό παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε το ματς δυναμικά με τον Ολιβέιρα να σημαδεύει το δοκάρι και να ακολουθούν άλλα δύο επικίνδυνα σουτ σε μια φάση όμως που τελείωσε με οφσάιντ του Πορτογάλου. Ο Δικέφαλος απείλησε και στο 21' με τον Κωνσταντέλια, ενώ ο ΟΦΗ είχε τη δική του καλή στιγμή με τον Ντίκο στο 32'.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο δίχως όμως να μπορέσει να γίνει απειλητικός. Τα κατάφερε στο 67' με τον Αουγκούστο, ο οποίος σκόραρε με το κεφάλι, όμως το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο ΠΑΟΚ αύξησε την πίεσή του και λίγο έλειψε να σκοράρει στο 75' με ωραίο μακρινό σουτ του Ολιβέιρα αλλά ο Μανδάς απέκρουσε.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να απειλήσει στο 81' με τον Ντίκο να σουτάρει παράλληλα προς το τέρμα και τον Νέιρα να μην προλαβαίνει να πλασάρει από κοντά. Ο ΠΑΟΚ άγγιξε το γκολ στο 90' με τον Μπράντον Τόμας και στο 91' με τον Ολιβέιρα αλλά ο Μανδάς ήταν σε ετοιμότητα. Ιδίως η απόκρουσή του στο σουτ του Πορτογάλου ήταν ασύλληπτη.

Στην κόντρα επίθεση ο ΟΦΗ κινήθηκε πολύ γρήγορα, άλλαξε ωραία την μπάλα και ο Περέα με δυνατό σουτ τράνταξε το δοκάρι του Κοτάρσκι. Ο ΠΑΟΚ απέφυγε την ψυχρολουσία, αλλά όσο κι αν προσπάθησε μέχρι το φινάλε, δεν μπόρεσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του ΟΦΗ που απέσπασε το τέταρτο σερί θετικό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (73' Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (65' Μπράντον Τόμας), Ντόουγκλας, Σβαμπ (73' Ντάντας), Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας, Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα.

ΟΦΗ: Μανδάς, Βούρος, Διαμαντής (72' Γιαννούλης), Πασαλίδης, Τοράρινσον, Ντιουσέ, Μεγιάδο (56' Περέα), Λάρσον, Τοράλ (72' Νέιρα), Μπαλογιάννης, Ντίκο (93' Τσιλιανίδης). 

ΟΦΗειδήσεις τώραSuperLeagueΠΑΟΚ