Αθλητισμός|15.01.2023 17:55

Τρομερή ΑΕΚ «πετούσε φωτιές» στην OPAP Arena και έκαψε τον Παναιτωλικό με 4-1

Newsroom

Η ΑΕΚ ήταν εκρηκτική στην OPAP Arena επικρατώντας 4-1 του Παναιτωλικού. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έπαιξε εξαιρετικά, πέτυχε τέσσερα ωραία γκολ με Αραούχο, Λιβάι, Πινέδα και Άμραμπατ και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον προπορευόμενο στη βαθμολογία της Super League Παναθηναϊκό που βρίσκεται στο +1 έχοντας ένα ματς λιγότερο (παίζει στις 20.30 στα Ιωάννινα με τον ΠΑΣ).

Στο 10' η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά στο ματς αλλά ο Ανέστης αντέδρασε εξαιρετικά στην κεφαλιά του Πινέδα. Δεν συνέβη το ίδιο και με άπιαστο σουτ του Αραούχο με το αριστερό στο 13' που καρφώθηκε στα δίχτυα του Παναιτωλικού για το 1-0 και το πέμπτο του εφετινό στο πρωτάθλημα.

Η Ένωση ήταν εκρηκτική, δεν άφησε το πόδι απ' το... γκάζι και στο 35' φάνηκε να αρπάζει σφιχτά το τρίποντο. Ο Χατζισαφί σέντραρε απ' τα αριστερά και ο Λιβάι Γκαρσία πήδηξε πολύ ψηλά, νίκησε κατά κράτος τη μάχη με δύο αντιπάλους και με δυνατή κεφαλιά πέτυχε το 2-0. Ο επιθετικός της ΑΕΚ έφτασε τα δέκα στο πρωτάθλημα κι ανέβηκε στην κορυφή των σκόρερ μαζί με τον Καρέλη.

Ο Παναιτωλικός όμως επέστρεψε στο ματς. Στο 39' κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ρότα και ο Πέντρο ήταν εύστοχος στην εκτέλεση μειώνοντας σε 2-1.

Μολονότι ο Παναιτωλικός πλησίασε σε απόσταση ενός γκολ, η ΑΕΚ δεν ένιωσε πίεση και με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου βρήκε και τρίτο τέρμα. Στο 51' ο Άμραμπατ σέντραρε απ' τα δεξιά και ο Πινέδα με εντυπωσιακό άλμα πήρε την κεφαλιά γράφοντας το 3-1 με το έκτο του γκολ στη Super League.

Το τρίποντο κλείδωσε οριστικά στο 55' οπότε ο Λιβάι άνοιξε προς τα δεξιά για τον Άμραμπατ, ο οποίος με ωραίο σουτ λίγο έξω απ' τη μεγάλη περιοχή ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1.

AEK: Αθανασιάδης, Ρότα, Χατζισαφί, Βίντα, Μουκουντί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (71' Τσούμπερ), Άμραμπατ (72' Φερνάντες), Αραούχο (73' Μάνταλος), Γκαρσία (72' Φαν Βέερτ).

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αποστολάκης (19' Λιάβας), Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης (73' Μόρσεϊ), Χουχούμης, Μάρτενσον, Ντίας (74' Μπουζούκης), Κολοβός (64' Μαλής), Ξενιτίδης (64' Σενγκέλια), Πέδρο.

ειδήσεις τώραΠαναιτωλικόςSuperLeagueΑΕΚ