Αθλητισμός|15.01.2023 16:53

Ράλι Ντακάρ: Ο Καταριανός Ολυμπιονίκης της σκοποβολής Αλ Ατίγια νίκησε για πέμπτη φορά στον θρυλικό αγώνα

Newsroom

Ο 52χρονος Νασέρ Αλ Ατίγια θριάμβευσε για πέμπτη φορά στο θρυλικό Ράλι Ντακάρ! Ο Καταριανός οδηγός της Toyota κατέκτησε την πρώτη θέση στον εξαιρετικά δύσκολο, επίπονο και ιδιαίτερο αγώνα που γίνεται στην έρημο και διήρκησε δύο εβδομάδες. Μετά το 2011, το 2015, το 2019 και το 2022, ο Αλ Ατίγια πανηγύρισε και το 2023 μετά το τέλος της 14ης ειδικής διαδρομής, που ολοκληρώθηκε στην πόλη Νταμάμ της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Αλ Ατίγια επικράτησε με άνεση καθώς άφησε πίσω του πλέον της μίας ώρας, τόσο τον Γάλλο Σεμπάστιαν Λεμπ (Prodrive) -ο οποίος έγινε ο πρώτος οδηγός στην Ιστορία του φημισμένου ράλι που επικράτησε σε έξι διαδοχικές ειδικές διαδρομές- όσο και τον νεαρό Βραζιλιάνο, Λούκας Μοράες (Toyota).

Μαζί με τον Γάλλο συνοδηγό του, Ματιέ Μπομέλ, για τον οποίο αυτή, είναι η τέταρτη νίκη στο θρυλικό ράλι, ο... σκοπευτής Αλ Ατίγια, ο οποίος είναι Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα του σκιτ (κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012), δεν ανησύχησαν ουσιαστικά μέχρι την τελική επικράτηση.

Η μάχη στην κατηγορία των μηχανών είχε μεγαλύτερο σασπένς. Τελικά, ο Αργεντινός αναβάτης, Κέβιν Μπεναβίδες, πήρε τις δύο τελευταίες ειδικές και πρώτευσε για δεύτερη φορά στην καριέρα του μετά το 2021.

Το 45ο Ράλι Ντακάρ άρχισε στις 31 Δεκεμβρίου στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας κοντά στην πόλη Γιανμπού.

ειδήσεις τώραράλι Ντακάρ