Αθλητισμός|15.01.2023 20:27

Premier League: Ασταμάτητη η Άρσεναλ φουλάρει για τίτλο - Άλωσε και την έδρα της Τότεναμ

Newsroom

Η ξέφρενη πορεία της Άρσεναλ για την κατάκτηση του τίτλου στην Premier League συνεχίζεται. Η εξαιρετική ομάδα του Μικέλ Αρτέτα δεν σπατάλησε το δώρο που της έκανε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη νίκη επί της Σίτι και απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία. Οι Κανονιέρηδες κυριάρχησαν στο ντέρμπι του Λονδίνου, πέρασαν νικηφόρα με 2-0 απ' την έδρα της Τότεναμ και βρέθηκαν στο +8 απ' την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα και στο +9 από Μαν. Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ.

Η Άρσεναλ έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της καθώς άνοιξε το σκορ μόλις στο 13'. Ο Σακά κινήθηκε ωραία απ' τα δεξιά, σούταρε από πλάγια θέση, η μπάλα προσέκρουσε σε πόδι αμυνόμενου και ο Γιορίς που αιφνιδιάστηκε έχασε την μπάλα μέσα απ' τα χέρια του για το 0-1, το οποίο χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Γάλλου γκολκίπερ. Η ομάδα του Μικέλ  Αρτέτα διατήρησε τον έλεγχο στο ματς και στο 36' έφτασε στο 0-2 με εξαιρετικό μακρινό συρτό σουτ του Όντεγκααρντ.

Η Άρσεναλ έπειτα από 18 αγωνιστικές έχει απολογισμό 15 νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μια ήττα. Παραμένει αήττητη στα τελευταία 12 ματς πρωταθλήματος έχοντας υποστεί την πρώτη και τελευταία ήττα της στις 4 Σεπτεμβρίου 2022 απ' την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 'Εχουν περάσει τέσσερις μήνες και συνεχίζει...

Παράλληλα οι Κανονιέρηδες έσπασαν και μια άκρως αρνητική παράδοση που είχαν στην έδρα της Τότεναμ, όπου είχαν να νικήσουν στο πρωτάθλημα απ' το 2014!

Premier LeagueΤότεναμΑρσεναλ