Αθλητισμός|15.01.2023 22:55

Σούπερ Καπ Ισπανίας: Τρομερή Μπαρτσελόνα διέλυσε τη Ρεάλ Μαδρίτης και σήκωσε τον πρώτο τίτλο στη Σαουδική Αραβία

Newsroom

Πάρτι έστησε η Μπαρτσελόνα στο Ριάντ, όπου διέλυσε την «αιώνια» αντίπαλό της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Καταλανοί επικράτησαν 3-1 των Μαδριλένων στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ και κατέκτησαν με πανηγυρικό τρόπο τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους ΓκάβιΛεβαντόβσκι και Πέδρι οι Μπλαουγκράνα πραγματοποίησαν μια σπουδαία παράσταση στο clasico ενώπιον των Σαουδαράβων αποζημιώνοντάς τους για την απόφαση να «αγοράσουν» το Σούπερ Καπ Ισπανίας. Η Μπάρτσα έφτασε τα 14 Σούπερ Καπ στην ιστορία της αφήνοντας τη Ρεάλ στα 12.

Η Μπαρτσελόνα, που είχε και δοκάρι με τον Λεβαντόβσκι, άνοιξε το σκορ στο 33'. Ο Μπουσκέτς πίεσε και κέρδισε τη μπάλα από τον Μεντί. Ο Ντεμπελέ άνοιξε για τον Λεβαντόβσκι κι αυτός για τον Γκάβι, ο οποίος σκόραρε με ένα διαγώνιο σουτ (1-0).

Στο φινάλε του ημιχρόνου (45') ο Γκάβι άλλαξε την μπάλα με τον Λεβαντόβσκι κι ο Πολωνός από κοντά διαμόρφωσε το 2-0 των Καταλανών.

To πάρτι της Μπαρτσελόνα είχε και συνέχεια καθώς στο 69', έπειτα από λάθος των Μερένχες στο κέντρο έφερε και πάλι τους Καταλανούς σε θέση αντεπίθεσης. Ο Λεβαντόβσκι πάσαρε στον Γκάβι, αυτός έκανε παράλληλο γύρισμα στην περιοχή κι η μπάλα έπειτα από κόντρα έφτασε στον Πέδρι που προ κενής εστίας έγραψε το 3-0.

Στις καθυστερήσεις ο Μπενζεμά με διπλή προσπάθεια διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

clasicoΜπαρτσελόναΣούπερ Καπ ΙσπανίαςΡεαλ Μαδρίτηςειδήσεις τώραΣαουδική Αραβία