Αθλητισμός|28.02.2019 11:30

Σερβίς τον Απρίλιο για τη μεγάλη του Ναδάλ σχολή στην Χαλκιδική

Κώστας Ασημακόπουλος

H αντίστροφη μέτρηση για την λειτουργία της ακαδημίας τένις «Ραφαέλ Ναδάλ» σε πολυτελές ξενοδοχείο της Χαλκιδικής έχει αρχίσει. Η επένδυση του Ναδάλ αλλάζει τα δεδομένα για το τένις στην Ελλάδα και ανοίγει νέες προοπτικές για το άθλημα αλλά και για τον αθλητικό τουρισμό υψηλού επιπέδου που ολοένα και κερδίζει έδαφος στη χώρα μας.

Πρόκειται για επένδυση ενός εκατομμυρίου ευρώ που περιλαμβάνει 8 γήπεδα τένις και θα γίνει στις εγκαταστάσεις του πολυτελούς ξενοδοχείου «Sani Resort» το οποίο θα έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει ακόμα και τουρνουά με παίκτες υψηλού επιπέδου ωστόσο ο σκοπός της δημιουργίας τους είναι ένα καμπ τένις που θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και οι αθλητές θα καθοδηγούνται από έμπειρους προπονητές επιλογής του Ισπανού σούπερ σταρ ο οποίος μάλιστα θα δίνει και το παρόν όποτε του το επιτρέπουν οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Το επίσπευσε λόγω... Τσιτσιπά

Ο Ναδάλ σχεδίαζε από καιρό το επιχειρηματικό του πλάνο στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός δικτύου ακαδημιών του σε όλο τον πλανήτη. Μετά την εντυπωσιακή άνοδο του Στέφανου Τσιτσιπά αλλά και της Μαρίας Σάκκαρη που ανέβασαν στα ύψη την δημοφιλία του τένις στην Ελλάδα, ο Ισπανός σούπερ σταρ επίσπευσε το εγχείρημα του ώστε να εκμεταλλευτεί την δυναμική που έχει δημιουργηθεί για το άθλημα και να είναι πρωτοπόρος. Μάλιστα λέγεται πως πήρε πολύτιμες πληροφορίες από τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον μπαμπά του Αποστόλη Τσιτσιπά στους οποίους ο Ναδάλ τρέφει απεριόριστη εκτίμηση.

«Θα προσκαλέσω τους φίλους μου»

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνουμε επίσημα τη λειτουργία του Rafa Nadal Tennis Centre στην Ελλάδα. Με την ανάπτυξή της συγκεκριμένης εγκατάστασης στη Χαλκιδική κάνουμε σημαντικά βήματα για την υλοποίηση του γενικότερου σχεδίου για την παγκόσμια επέκταση του οργανισμού μας», δήλωσε ο Ραφαέλ Ναδάλ και πρόσθεσε:

«Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω το “Sani Resort” για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην ομάδα μας. Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία θα είναι επιτυχημένη, ειδικά για τους φίλους του τένις, τους οποίους θα ήθελα να προσκαλέσω να απολαύσουν αυτές τις υπέροχες εγκαταστάσεις από το τέλος Απριλίου - αρχές Μαΐου του 2019».

Ο Ναδάλ δεσμεύτηκε επίσης να παραστεί σε πανηγυρική εκδήλωση των εγκαινίων όπου θα προσκληθούν μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου τένις ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει δείξει ενδιαφέρον για ανάλογο εγχείρημα και σε γνωστό πολυτελές ξενοδοχείο της Αττικής.

Στέφανος ΤσιτσιπάςΤένιςΡάφαελ ΝαδάλΣπορ