Αθλητισμός|28.02.2019 12:02

ΑΕΚ: Αποθέωση Χιμένεθ σε Μάνταλο

Σταύρος Καζαντζόγλου

Συνήθως, οι προπονητές αρέσκονται να μιλούν για το σύνολο. Ο Μανόλο Χιμένεθ, ειδικά μετά την εμφάνιση της ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο όμως, δεν είχε κανένα πρόβλημα να αποθεώσει τον Πέτρο Μάνταλο. Ο Ισπανός χαρακτήρισε τον αρχηγό της ΑΕΚ ως τον καλύτερο στη θέση του, ενώ είχε πολύ καλά λόγια τόσο για τον Μπακασέτα, όσο και για τον Μπακάκη.

«Είναι παίκτης που αναλαμβάνει είτε να δώσει την ασίστ είτε να σκοράρει. Αν δεν είναι ο καλύτερος, είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ελλάδα. Είμαι περήφανος που ο Μάνταλος είναι ένα πολυεργαλείο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Όταν ήρθα μου είχαν πει ότι είναι λάθος να τον χρησιμοποιώ στα άκρα. Ο Μάνταλος μπορεί να παίξει είτε σαν δεκάρι, είτε στα άκρα, είτε σαν μέσος», είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ στη Nova.

Οσον αφορά τους υπόλοιπους παίκτες, ο Χιμένεθ τόνισε: «Μπορούσε να μου δώσει πολλές δυνατότητες χρησιμοποιώντας τον Μπακάκη σε διαφορετικές θέσεις, βασισμένοι και στους παίκτες που είχαμε. Αυτό το σύστημα με βάση τους παίκτες που έχει στο ρόστερ είναι σύμφωνο με αυτό που θέλει να παίξει η ομάδα. Αλλά όταν δεν έχουμε τον Λόπες, τον Χουλτ και τον Τσιγκρίνσκι πρέπει να δοκιμάζουμε διαφορετικά κάθε παιχνίδι. Δοκίμασα τον Μπακασέτα στο προηγούμενο ματς, βγήκε καλά, αλλά θα δούμε πως θα πάει. Το καλύτερο σύστημα για την ΑΕΚ είναι να έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους».

Οσον αφορά τη συνέχεια, ο Ισπανός έδειξε αισιόδοξος. «Φυσικά η ομάδα είναι καλύτερα, αλλά είμαστε μακριά από την πρώτη θέση. Είμαστε χαρούμενοι για την πρόκριση. Είναι σίγουρο ότι η πρόκριση στο κύπελλο μας δίνει φιλοδοξία και κίνητρο και να σκεφτόμαστε πως είμαστε δύο παιχνίδια μακριά από τον τελικό του κυπέλλου. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε».

Ο Μάριος Οικονόμου έδειξε πως ψάχνει τρόπο να βρει τον καλό εαυτό του. «Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό δεν κοιμήθηκα δύο βράδια. Και όχι μόνο εγώ. Κι άλλα παιδιά. Το συζητήσαμε μεταξύ μας. Γενικά κρίνω αυστηρά τον εαυτό μου και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν το στέλνω κάτω εύκολο. Έκατσα το διαχειρίστηκα, γιατί είχαμε σημαντικό ματς μπροστά μας. Προσπάθησα να σκεφτώ ψύχραιμα και να μην το κουβαλήσω στο επόμενο παιχνίδι».

Μανόλο ΧιμένεθΠέτρος ΜάνταλοςΜάριος ΟικονόμουΑΕΚ