Αθλητισμός|17.01.2023 22:45

Τζιμ Ράτκλιφ: Ο πλουσιότερος Βρετανός και επίσημα στο κυνήγι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Newsroom

Ο Βρετανός μεγιστάνας Τζιμ Ράτκλιφ μπήκε και επίσημα στη διεκδίκηση του πλειοψηφικού πακέτου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαίωσε ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει τους Κόκκινους Διαβόλους απ' την οικογένεια Γκλέιζερ, που βρίσκεται υπό αποχώρηση και αναζητεί διάδοχη κατάσταση απ' τον περασμένο Νοέμβριο. Ο 70χρονος επιχειρηματίας μιλώντας δια εκπροσώπου του στους Times σχολίασε: «Είμαστε επίσημα εντός της διαδικασίας»...

Ο Ράτκλιφ, ο οποίος είναι φίλαθλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά κατέχει σταθερά και εισιτήριο διαρκείας της Τσέλσι την οποία κινήθηκε να αγοράσει αλλά έμεινε εκτός διαδικασίας καθώς το δήλωσε εκπρόθεσμα, τα τελευταία χρόνια μέσω της εταιρείας Ineos έχει κάνει δυναμική είσοδο στον χώρο του αθλητισμού. Το 2017 αγόρασε την ελβετική Λωζάνη, το 2018 δημιούργησε μια κορυφαία ιστιοπλοϊκή ομάδα, το 2019, απέκτησε την Team Sky, μια εκ των κορυφαίων ομάδων στην ποδηλασία κατακτώντας τον φημισμένο Γύρο της Γαλλίας το 2019, χρονιά κατά την οποία αγόραρε και τη γαλλική Νις αντί 100 εκατ. ευρώ. Τον Φεβρουάριο του 2020 μπήκε και στον κόσμο της Formula 1 με χορηγική συμφωνία με τη Mercedes.

Για την εξαγορά της Τσέλσι έκανε πρόταση ύψους 4,8 δισ. ευρώ προς την πλευρά Αμπράμοβιτς αλλά η ομάδα κατέληξε τελικά στα χέρια του Αμερικανού Τοντ Μπόελι. Φαίνεται όμως ότι δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια για να εισέλθει στο γήπεδο της Premier League και μάλιστα με μια απ' τις εμπορικότερες ομάδες στον πλανήτη καθώς η αξία της Γιουνάιτεντ, που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αποτιμάται στα 3,7 δισ. δολάρια. Πάντως δεδομένου ότι πρόκειται για ένα απ' τα μεγαλύτερα brand στον πλανήτη είναι βέβαιο ότι ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος καθώς ήδη ενδιαφέρονται επενδυτές από τη Μέση Ανατολή αλλά και την υπόλοιπη Ασία, όπως επίσης και από την Αμερική.

Οι πρώτες επίσημες προσφορές για την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών αναμένονται τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τη διαδικασία, τα μέρη θα πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην εμπορική τράπεζα που εκτελεί την πώληση για λογαριασμό της οικογένειας Γκλέιζερ.

ειδήσεις τώραΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΤζιμ ΡάτκλιφPremier League