Αθλητισμός|18.01.2023 22:31

Κύπελλο Ελλάδας: Τρομερός ΠΑΟΚ έριξε με «knock down» τον Παναθηναϊκό! Προβάδισμα πρόκρισης με Μπράντον Τόμας και Τάισον

Newsroom

Με κυριαρχική εμφάνιση, κυρίως στο β' ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-0 τον Παναθηναϊκό στην «καυτή» Τούμπα και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ενόψει της ρεβάνς που είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα στη Λεωφόρο.

Ο Δικέφαλος ήταν καταπληκτικός στο δεύτερο 45λεπτο, πήρε τον πλήρη έλεγχο στο γήπεδο, άσκησε τρομακτική πίεση στους Πράσινους και βρήκε δύο γκολ απ' τον «άνθρωπο του Κυπέλλου» Μπράντον Τόμας, ο οποίος σκόραρε το τέταρτο τέρμα του στον θεσμό (απ' τα συνολικά πέντε που έχει σκοράρει με τον ΠΑΟΚ) κι απ' τον πολύπειρο πρωτάρη Τάισον, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο... πλεκτό στο ντεμπούτο του με τα ασπρόμαυρα, μόλις λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο...

Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο αλλά είχε πολλή τακτική. Η αναμέτρηση ήταν δυνατή, είχε πάθος, ένταση, ταχύτητα με τις δυο ομάδες να εξουδετερώνουν τα επιθετικά ατού του αντιπάλου. Κι όσες φορές δεν συνέβη αυτό, οι επιτιθέμενοι ήταν άστοχοι. Ο Ζίβκοβιτς στο 10' και ο Μπράντον Τόμας στο 35' σούταραν με καλές προϋποθέσεις αλλά εκτός τέρματος, ενώ ο Τσέριν στο 21' με δυνατό σουτ τράνταξε το δοκάρι του Κοτάρσκι στη μεγαλύτερη φάση του πρώτου 45λεπτου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έκανε δυο αλλαγές λόγω ενοχλήσεων του Μπερνάρ και του Κουρμπέλη, ενώ ο ΠΑΟΚ μπήκε με μεγαλύτερη ορμή στο γήπεδο απειλώντας στο 46' ξανά με σουτ του Ζίβκοβιτς που κατέληξε στην αγκαλιά του Λοντίγκιν. Τελικά η κυριαρχία του Δικεφάλου καρποφόρησε στο 52'. Ο Μπράντον Τόμας εκμεταλλεύτηκε το λανθασμένο γύρισμα του Βαγιαννίδη, βρέθηκε απέναντι στον Λοντίγκιν και πλάσαρε ιδανικά για το 1-0.

Στο 69' ο Λουτσέσκου έκανε τριπλή αλλαγή, ο Τάισον έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Δικεφάλου και στη δεύτερη επαφή του με την μπάλα εκτέλεσε άψογα για το 2-0 έπειτα από καταπληκτική ασίστ του Ολιβέιρα που τράβηξε πάνω του την άμυνα του Τριφυλλιού δημιουργώντας κενό χώρο για τον Βραζιλιάνο, ο οποίος έκανε το τέλειο πλασέ.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει στο τελευταίο δεκάλεπτο ασκώντας πίεση στον ΠΑΟΚ, ενώ είχε και δύο καλές στιγμές στο 86' με τον Βέρμπιτς και κυρίως στο 89' με τον Καμπετσή, τον οποίο την ύστατη στιγμή απέτρεψε απ' το να σκοράρει ο Ολιβέιρα!

Απ' την άλλη πλευρά και ο ΠΑΟΚ είχε τις δικές του φάσεις για να πετύχει κι άλλο γκολ όμως ο Λοντίγκιν είχε σωστές αντιδράσεις στο σουτ του Σβαμπ και στο παραλίγο αυτογκόλ του Πούχατς, ενώ κι ο Ζίβκοβιτς είχε σουτ που κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Δικεφάλου να πανηγυρίζουν έξαλλα μια νίκη που τους φέρνει πιο κοντά στην επόμενη φάση κι ενδεχομένως και στον τελικό καθώς ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα βρει απέναντί του στον ημιτελικό είτε τη Λαμία είτε τον Απόλλωνα Παραλιμνίου.

Πριν απ' τη ρεβάνς πάντως, οι δυο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού για τη νέα μεταξύ τους αναμέτρηση για το πρωτάθλημα την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στη Λεωφόρο...

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ράφα Σοάρες (78’ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ντάντας, Αουγκούστο (68’ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ (69’ Τάισον), Κωνσταντέλιας (84’ Μπίσεσβαρ), Μπράντον Τόμας (69’ Ολιβέιρα).

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (82’ Καμπετσής), Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ρουμπέν, Κουρμπέλης (46’ Τσόκαϊ), Τσέριν, Παλάσιος (82’ Κώτσιρας), Μπερνάρ (46’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (70’ Πούχατς).

ΠαναθηναϊκόςΠΑΟΚΚύπελλο Ελλάδαςειδήσεις τώρα