Αθλητισμός|20.01.2023 22:51

Βαριά καμπάνα στη Γιουβέντους: Αφαίρεση 15 βαθμών για την υπόθεση Plusvalenza

Newsroom

Με αφαίρεση 15 βαθμών τιμωρήθηκε η Γιουβέντους για την υπόθεση Plusvalenza! Η ιταλική δικαιοσύνη δεν χαρίστηκε στη Γηραιά Κυρία και της έριξε βαριά καμπάνα για φοροδιαφυγή και δήλωση ψευδών λογιστικών στοιχείων. Η ομάδα του Τορίνο που βρίσκεται στην τρίτη θέση της Serie A με 37 βαθμούς (είναι στο -10 απ' την προπορευόμενη Νάπολι) μετά την αφαίρεση των 15 βαθμών θα υποχωρήσει στην ενδέκατη θέση, 12 βαθμούς μακριά απ' τα ευρωπαϊκά εισιτήρια!

Επίσης, το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο τιμώρησε αυστηρά και τα εμπλεκόμενα φυσικά πρόσωπα. Επέβαλε απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για δυόμισι χρόνια στον Φάμπιο Παρατίτσι, για δύο χρόνια στον πανίσχυρο Αντρέα Ανιέλι και στον Αριβαμπένε, για οκτώ μήνες στον άλλοτε Τσέχο θρύλο και μετέπειτα τεχνικό διευθυντή Πάβελ Νέντβεντ και για έναν χρόνο και τέσσερις μήνες στον Κερουμπίνι.

Η εισαγγελία του Τορίνο είχε ανοίξει έρευνα για ψευδή λογιστικά στοιχεία και κίνηση κεφαλαίων ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ από τον Νοέμβριο του 2021. Η έρευνα αφορούσε τους ισολογισμούς του 2019, του 2020 και του 2021, καθώς υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις για παραποίηση και απόκρυψη οικονομικών στοιχείων. Ο σύλλογος αρχικά είχε αθωωθεί, μαζί με άλλες δέκα ομάδες, για αυτή την υπόθεση την άνοιξη του 2022, αλλά το ομοσπονδιακό Εφετείο αποδέχθηκε το αίτημα του εισαγγελέα για να ξανανοίξει η υπόθεση.

Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα ανακοινώσει εντός δεκαημέρου το σκεπτικό της απόφασης κι εν συνεχεία οι Μπιανκονέρι θα έχουν προθεσμία 30 ημερών για να αποφασίσουν αν θα καταθέσουν έφεση.

ΔικαιοσύνηSerie AΤορίνοΙταλίαφοροδιαφυγήειδήσεις τώραΑντρέα ΑνιέλιΓιουβέντους