Αθλητισμός|21.01.2023 22:44

Προελαύνει η Νάπολι στην Ιταλία - Ρεκόρ για τη Νιούκαστλ στην Premier League

Newsroom

Η καταπληκτική Νάπολι συνέχισε την εντυπωσιακή πορεία της προς την κατάκτηση του Σκουντέτο. Με ένα γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου κι άλλο ένα στο ξεκίνημα του δεύτερου, οι Πορτενοπέι πέραν και από το «Αρέκι» (2-0) απέναντι στη γηπεδούχο Σαλερνιτάνα συνεχίζοντας τον καλπασμό τους.

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι αύξησε τη διαφορά από τη δεύτερη Μίλαν στους 12 βαθμούς και περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα των Ροσονέρι στη Ρώμη απέναντι στη Λάτσιο για να δει αν το βαθμολογικό πλεονέκτημα απέναντι στους Λομβαρδούς θα παραμείνει.

Στο γειτονικό ντέρμπι της Καμπανίας Παρτενοπέι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου με τον Τζιοβάνι Ντι Λορέντσο και διπλασίασαν με τον Βίκτορ Οσιμέν στο 48ο λεπτό.

Ρεκόρ η Νιούκαστλ

Στο μεταξύ, στην Premier League η Νιούκαστλ δεν κατόρθωσε να κάμψει τη σθεναρή αντίαταση της Κρίσταλ Πάλας στο «Σέλχαρστ Παρκ», έμεινε στο 0-0 κι έφυγε από το Λονδίνο με μόλις ένα βαθμό απέναντι στους «Αετούς», ενώ θα πρέπει να ευγνομωνεί τον Νικ Πόουπ για την τρομερή απόκρουσή του σε σουτ του Ζαν-Φιλίπ Ματετά στο 73ο λεπτό.

Οι «Καρακάξες» ισοβαθμούν στην τρίτη θέση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας ωστόσο παιχνίδι περισσότερο, ενώ βρίσκονται στο -3 από τη (δεύτερη) Μάντσεστερ Σίτι. Από την άλλη, πάντως, η ομάδα του Έντι Χάου συμπλήρωσε 15 αγώνες αήττητη στην Premier League και αυτό είναι το κορυφαίο μέχρι σήμερα σερί για τη Νιούκαστλ στον 21ο αιώνα, με Άγγλο προπονητή. Ως το βράδυ της 21ης Ιανουαρίου 2023 το σχετικό ρεκόρ κρατούσε (έχοντας ισοφαριστεί από το προηγούμενο παιχνίδι) ο νυν τεχνικός του Άρη, Άλαν Πάρντιου, από το 2011.

Προηγουμένως, ένα «φτωχό» 0-0 ήταν το αποτέλεσμα στη μάχη των δύο... απογοητεύσεων της φετινής Premier League. Λίβερπουλ και Τσέλσι έμειναν «άσφαιρες» στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 21ης αγωνιστικής και παραμένουν «αγκαζέ» στους 29 βαθμούς, μακριά από την πρώτη τετράδα της κατάταξης. Στο χιλιοστό παιχνίδι του στους πάγκους, ο Γιούργκεν Κλοπ είδε την ομάδα του να μένει ακίνδυνη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και να στέκεται τυχερή στο 3ο λεπτό, όταν ο Τιάγκο Σίλβα «σημάδεψε» το δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Χάβερτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το VAR τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ. Πολύ θετικές εντυπώσεις άφησε στο ντεμπούτο του με τους Λονδρέζους ο ακριβοπληρωμένος Μιχαϊλο Μούντρικ, ο οποίος αντικατέστησε στο 55΄ τον Χολ και αναστάτωσε αρκετές φορές την άμυνα της Λίβερπουλ.

Επίσης, η Γουέστ Χαμ ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι... επιβίωσης της 21ης αγωνιστικής της Premier League. Χάρη σε δύο γκολ του Τζάροντ Μπόουεν, τα «σφυριά» επικράτησαν 2-0 της Έβερτον στο «London Stadium» και «ξεκόλλησαν» από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Σε πλήρη αντίθεση, οι «τόφις» παραμένουν σε δεινή θέση και κινδυνεύουν όσο ποτέ να υποβιβαστούν μετά από σχεδόν 70 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στη μεγάλη κατηγορία.

Στην ίδια μοίρα με την Εβερτον βρίσκεται και η Σαουθάμπτον, η οποία υπέστη οδυνηρή εντός έδρας ήττα με 1-0 από την Αστον Βίλα, που είχε ως κορυφαίο παίκτη τον ήρωα της εθνικής Αργεντινής στο Μουντιάλ, Εμιλιάνο Μαρτίνες. Εντυπωσιακό ματς έγινε στο Λέστερ, όπου η γηπεδούχος ομάδα βρέθηκε αρχικά να χάνει από την Μπράιτον, ανέτρεψε το σκορ και προηγήθηκε 2-1, αλλά στο φινάλε ο Φέργκιουσον έδωσε το βαθμό στους «γλάρους», που παραμένουν στα ψηλά... πατώματα. Η Νότιγχαμ Φόρεστ, τέλος, «τσίμπησε» βαθμό στην έδρα της Μπόρνμουθ (1-1), με τον Στάριτζ να ισοφαρίζει στο 83΄.

ΤσέλσιΛίβερπουλΝιούκαστλΝάπολιειδήσεις τώραSerie APremier League