Αθλητισμός|22.01.2023 14:16

Ψυχάρα ο Τσιτσιπάς έφυγε για τα προημιτελικά του Australian Open και έχει ορθάνοιχτο δρόμο για τον τελικό!

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη επί του Γιανίκ Σίνερ με 3-2 σετ (6-4, 6-4, 3-6, 4-6, 6-3) έπειτα από επική μάχη που διήρκησε τέσσερις ώρες. O κορυφαίος Έλληνας τενίστας, νούμερο 4 στον κόσμο, όχι μόνο έφυγε για τα προημιτελικά του Australian Open για τέταρτη φορά στην καριέρα του αλλά βλέπει... ορθάνοιχτο τον δρόμο μέχρι και τον τελικό του Grand Slam της Μελβούρνης.

Στα προημιτελικά θα παίξει με τον 21χρονο Τσέχο Γίρι Λεχέτσκα, ο οποίος αποτελεί μια απ' τις εκπλήξεις του τουρνουά καθώς βρίσκεται στο νούμερο 71 και απέκλεισε στους 16 τον Οζέρ-Αλιασίμ, ενώ προηγουμένως είχε θέσει νοκ άουτ τον Τσόριτς και τον Νόρι. Ο καλός Τσιτσιπάς πάντως είναι το φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά, όπως επίσης και για τον τελικό καθώς εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο του Τσέχου, θα βρει μπροστά του στην τετράδα τον νικητή του ζευγαριού Κατσάνοφ (νο 18) - Κόρντα (νο 27).

Ήταν η πέμπτη νίκη του Τσιτσιπά επί του 21χρονου Σίνερ (νούμερο 16) σε έξι μεταξύ τους αναμετρήσεις σε βάθος τετραετίας. Ο 24χρονος Έλληνας πρωταθλητής τον είχε αποκλείσει και την περασμένη σεζόν στα προημιτελικά φτάνοντας μέχρι και την τετράδα του Australian Open.

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς άρχισε πολύ δυναμικά με μπρέικ στον αντίπαλό του, ο οποίος απάντησε με μπρέικ για το 4-4. Ωστόσο, ο Έλληνας άσος πέτυχε το δεύτερο μπρέικ στο γκέιμ, πήρε προβάδισμα με 5-4 και τελείωσε το σετ στο σερβίς του με 6-4 έπειτα από 46 λεπτά.

Στο επόμενο σετ ο Τσιτσιπάς και πάλι έκανε νωρίς το μπρέικ στον Σίνερ για το 2-1 αλλά ο Ιταλός είχε άμεση απάντηση ισοφαρίζοντας σε 2-2. Το... έργο όμως παίχτηκε με τον ίδιο τρόπο καθώς ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε μπρέικ (με 40-0) στο 5-4 και καθάρισε το σερ στο χέρι του για το 6-4 μετά από 46 λεπτά.

Το τρίτο σετ είχε διαφορετική εικόνα καθώς ο Σίνερ έπαιξε το τελευταίο του χαρτί. Πίεσε πολύ τον Τσιτσιπά στο σερβίς του. Κι αφού ο Έλληνας άσος έσωσε τέσσερα μπρέικ πόιντ στο δεύτερο γκέιμ (1-1), δεν μπόρεσε να πετύχει το ίδιο και στο τέταρτο γκέιμ. Ο Ιταλός πέτυχε το μπρέικ για το 3-1 και πήρε το σερβίς του για το 4-1 σβήνοντας ένα μπρέικ πόιντ του Τσιτσιπά που μείωσε σε 4-2. Ο Σίνερ έφτασε στο 5-2 και προσπάθησε για το μπρέικ τρεις φορές στο επόμενο γκέιμ το οποίο όμως κατέληξε στα χέρια του πεισματάρη Τσιτσιπά (5-3) που όμως δεν μπόρεσε να κάνει το επιθυμητό μπρέικ. Ο Σίνερ τελείωσε το σετ με άνεση επικρατώντας 6-3 έπειτα από 56 λεπτά. Αυτό ήταν το πρώτο χαμένο σετ του Τσιτσιπά στο τουρνουά!

Ο Σίνερ άρχισε με... φόρα κάνοντας μπρέικ στο τρίτο γκέιμ για το 3-1 κι αφού διατήρησε το σερβίς του με ευκολία έφτασε με 6-4 στην κατάκτηση του σετ (2-2) έπειτα από 53 λεπτά.

Ο συναρπαστικός αγώνας κρίθηκε στο πέμπτο και τελευταίο σετ. Εκεί ο Τσιτσιπάς καθάρισε το μυαλό του και εκμεταλλευόμενος τα λάθη του πιο αγχωμένου Σίνερ βρέθηκε πολύ κοντά στο πρώτο μπρέικ για το 3-1, όμως ο Ιταλός έκανε τρομερό come back από 0-40, πήρε το γκέιμ και ισοφάρισε σε 2-2. Ο Στέφανος κράτησε εύκολα το σερβίς του (3-2) και έφτασε και πάλι σε τριπλό μπρέικ πόιντ (40-0). Τούτη τη φορά δεν έχασε τη μεγάλη ευκαιρία και έκανε το καθοριστικό μπρέικ στον Σίνερ για το 4-2, ενώ αμέσως μετά έφτασε στο 5-2. Ο Ιταλός μείωσε σε 5-3 αλλά ο Τσιτσιπάς τελείωσε το σετ και το ματς στο 6-3 εν μέσω αποθέωσης.

Australian OpenΤένιςΓιανίκ ΣινέρΣτέφανος Τσιτσιπάςειδήσεις τώρα