Αθλητισμός|22.01.2023 21:25

Πάρτι του τρομερού ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και εντυπωσιακό 0-3 επί του Παναθηναϊκού με μέγα Κωνσταντέλια!

Newsroom

Ένας καταπληκτικός ΠΑΟΚ έστησε πάρτι στη Λεωφόρο και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη με 3-0 επί του προπορευόμενου Παναθηναϊκού, ο οποίος πλέον βρίσκεται μόλις στο +1 απ' την ΑΕΚ. Τη στιγμή που ο Δικέφαλος πραγματοποίησε την καλύτερή του εφετινή εμφάνιση, το Τριφύλλι είχε την χειρότερή του παρουσία στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν κι αυτό το 0-3 ήρθε ως φυσικό επακόλουθο αυτής της εικόνας που έφερε την ομάδα της Θεσσαλονίκης πιο κοντά στην κορύφή (στο -6).

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ήταν μαγικός στο μεγαλύτερό του ποδοσφαιρικό βράδυ (μέχρι το επόμενο...). Το «χρυσό παιδί» του ΠΑΟΚ ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου σκοράροντας ένα γκολ κι έχοντας συμμετοχή και στα τρία τέρματα της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε ακόμα ένα... ματ στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και μέσα σε τρεις ημέρες πανηγύρισε μια δεύτερη πολύτιμη και καθαρή νίκη μετά και το 2-0 για το Κύπελλο Ελλάδας στην Τούμπα την περασμένη Τετάρτη.

Το ντέρμπι είχε ξέφρενο ρυθμό απ' το πρώτο λεπτό με τις δυο ομάδες να παίζουν και να τρέχουν σαν να μην υπάρχει αύριο. Οι Πράσινοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 9' με τον Τσέριν, ο οποίος νικήθηκε απ' τον Κοτάρσκι, ενώ ο ΠΑΟΚ απάντησε με σουτ του Ζίβκοβιτς που πέρασε ξυστά απ' το δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι. Η ομάδα του Λουτσέσκου άγγιξε το γκολ και στο 24' με τον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος σούταρε μέσα απ' την περιοχή, η μπάλα άλλαξε πορεία χτυπώντας και στο χέρι του Σένκεφελντ και κατέληξε στο δοκάρι του Μπρινιόλι.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ που του έδωσε το προβάδισμα στο σκορ στο 44' με έναν ανέλπιστο τρόπο. Ο Χουάνκαρ και ο Σένκεφελντ είχαν προβληματική συνεργασία, ο Κωνσταντέλιας τρύπωσε στην περιοχή και πλάσαρε, ο Μπρινιόλι απέκρουσε με τα πόδια αλλά η μπάλα βρήκε πάνω στον Ρουμπέν Πέρεθ, ο οποίος άθελά του πέτυχε το αυτογκόλ για το 0-1. 

Ο Δικέφαλος μπήκε με φόρα και στο δεύτερο ημίχρονο και προτού καν συμπληρωθεί μισό λεπτό αγώνα έφτασε στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ. Ο Ολιβέιρα και ο Κωνσταντέλιας έκρυψαν την μπάλα. Ο Πορτογάλος με τρομερό τακουνάκι και ο «Ντέλιας» με θαυμάσια ασίστ έφεραν σε θέση βολής τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος σαν σε προπόνηση πέτυχε το 0-2.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός και σκόραρε για τρίτη φορά στο ματς. Στο 51' ο Χουάνκαρ και ο Βέρμπιτς μπερδεύτηκαν, έπειτα από εντυπωσιακή εναέρα προσπάθεια του Ολιβέιρα και ο Κωνσταντέλιας, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση, με ένα καταπληκτικό δυνατό διαγώνιο σουτ έγραψε το άκρως εντυπωσιακό 0-3.

Την ώρα που η επίθεση του Δικεφάλου πετούσε φωτιές, η άμυνα του Τριφυλλιού πελαγοδρομούσε όπως φάνηκε και στο 54', οπότε ο Ολιβέιρα κυριάρχησε στον αέρα αλλά η κεφαλιά του τράνταξε το δοκάρι του Μπρινιόλι.

O Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε στιγμή να βρει αντίδραση δείχνοντας μάλιστα σημάδια διάλυσης σε αρκετές στιγμές του παιχνιδιού, ενώ τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σένκεφελντ στο 90'.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας (57’ Βαγιαννίδης), Χουάνκαρ (57’ Πούχατς), Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ρουμπέν (61’ Τσόκαϊ), Τσέριν, Μπερνάρ (61’ Σπόραρ), Παλάσιος, Βέρμπιτς, Ιωαννίδης (82' Σάντσες).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ράφα Σοάρες, Ίνγκασον, Κουλιεράκης (73’ Κάργας), Αουγκούστο (73’ Ντάντας), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ (70’ Τάισον), Κωνσταντέλιας (82’ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (82’ Μπράντον Τόμας).

SuperLeagueΠαναθηναϊκόςΓιάννης ΚωνσταντέλιαςΠΑΟΚειδήσεις τώρα