Αθλητισμός|28.02.2019 19:16

Σπύρος Καπράλος: Τα αθλήματα εκτός σάλας όπως το μπιτς βόλεϊ κερδίζουν έδαφος στην ΔΟΕ

Κώστας Ασημακόπουλος

Η παρουσίαση των εθνικών ομάδων μπιτς βόλεϊ και του νέου ομοσπονδιακού προπονητή Τιέ Σαντάνα από την Βραζιλία έγινε στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά την παράσταση έκλεψε η αποκάλυψη του προέδρου της Ε.Ο.Ε. Σπύρου Καπράλου σχετικά με το μέλλον των παραδοσιακών Ολυμπιακών αθλημάτων σύμφωνα και με τα όσα συζητήθηκαν προ ημερών στη συνεδρίασης κορυφής που έγινε στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. 

«Η ΔΟΕ έχει κάνει στροφή στα αθλήματα που παίζονται σε παραλίες, πάρκα και πλατείες και συγκεντρώνουν όλο και περισσότερο κοινό και όπως είναι φυσικό και χορηγούς. Το μπιτς βόλεϊ είναι το τέλειο άθλημα αγωνιστικά και εμπορικά. Πλέον γίνεται συζήτηση εάν θα γίνει Ολυμπιακό άθλημα το μπρέικ ντανς, το σκέιτινγκ ρόλερ και το σερφ. Η ΔΟΕ ενδιαφέρεται για τα αθλήματα που έλκουν το ενδιαφέρον της νεολαίας και είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει αυτό είναι το μέλλον. Μην ξεχνάμε πως γίνεται συζήτηση και για τα e-sports. Κάθε άθλημα πρέπει να λαμβάνει υπ΄όψη του τις εξελίξεις και να προσαρμόζεται και το βόλεϊ έχει το πλεονέκτημα να υποστηρίζεται από το μπιτς βόλεϊ αλλά όπως βλέπουμε όλοι και από το σνόου βόλεϊ που αργά ή γρήγορα θα μπει στο πρόγραμμα των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων», είπε ο Καπράλος.

«Τα λόγια του προέδρου της ΕΟΕ είναι και η πυξίδα μας και τα σωματεία και οι παράγοντες πρέπει να αντιληφθούν πως πρέπει να κάνουν περισσότερα για το μπιτς βόλεϊ και το σνόου βόλεϊ ώστε να είμαστε μέσα στον ανταγωνισμό και μέσα στα "θέλω" της νεολαίας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας πετοσφαίρισης Γιώργος Καραμπέτσος και ευχαρίστησε την ΕΟΕ για την οικονομική βοήθεια που υποσχέθηκε να παράσχει στις εθνικές ομάδες μπιτε βόλεϊ.

«Ενότητα για το μεγάλο ταξίδι»

Ο Βραζιλιάνος Τιέ Σαντάνα που από το Νοέμβριο έχει αναλάβει προπονητής των Εθνικών ομάδων είπε: «Αν μπορούσα να ζητήσω κάτι, αυτό είναι ενότητα. Θέλουμε ο ένας τον άλλον. Όλοι μαζί μπορούμε να προκριθούμε στο Τόκυο, η Βίκυ και η Πένυ μόνες τους δεν μπορούν. Θα είναι μεγάλο ταξίδι».

Η Βίκυ Αρβανίτη με την Πένυ Καραγκούνη μίλησαν για την πρόσφατη μεγάλη επιτυχία τους στην Καμπότζη και το μεγάλο όνειρο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο.

«Ευχαριστούμε την ΕΟΠΕ και την ΕΟΕ. γιατί χάρη σε αυτούς είμαι αυτή τη στιγμή εδώ. Μας στήριξαν από την πρώτη στιγμή. Μετά από 2,5 χρόνια απουσίας από τα γήπεδα, είναι σημαντικό για εμένα ότι ξέρω ότι έχω αυτή τη στήριξη. Στην Καμπότζη κατακτήσαμε το δεύτερό μας χρυσό για φέτος. Δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερο ξεκίνημα. Δουλεύουμε καλά και είμαστε αισιόδοξοι. Πρέπει να πάμε βήμα βήμα και μακάρι να βρεθούμε και πάλι εδώ και να συζητάμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020», είπε η Αρβανίτη.

«Δυνατή ομάδα στην άμμο»

Η συμπαίκτρια της Πένυ Καραγκούνη συμπλήρωσε: «Με την έλευση του κυρίου Σαντάνα και τους Πανούσο, Στάικο, Μπιλλήρη, Βάβετση και Ψαρογιώργο έχουμε κάνει μία δυνατή ομάδα. Η επένδυση που έγινε για να έρθει ξένος προπονητής ήταν φοβερή και ελπίζω να μπορέσουμε να τον κρατήσουμε για πολλά χρόνια και να βοηθήσει και τα επόμενα παιδιά που έρχονται. Η δουλειά που κάνουμε θα βγει πολύ σύντομα στο γήπεδο».

Η δεύτερη εθνική ομάδα που είναι οι πρωταθλήτριες Ελλάδας του 2018 Δημήτρα Μαναβή και Κωνσταντίνα Τσοπούλου είπαν: «Είναι η πρώτη φορά που είμαστε σε ένα τέτοιο γκρουπ με τροχιά Ολυμπιακής πρόκρισης. Είμαστε χαρούμενες και περήφανες. Ευχαριστούμε το δικό μας προπονητικό τιμ, την Μαρία Τσιαρτσιάνη, τον Νίκο Γκιόση και τον Νοά Κιμπλ για τη στήριξή τους. Στόχος μας είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρει η Ελλάδα την πρόκριση για το Τόκυο».

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Πέννυ ΚαραγκούνηΒίκυ Αρβανίτημπιτς βόλεϊΣπορΣπύρος Καπράλος