Αθλητισμός|24.01.2023 16:55

Ανέλαβε την Εθνική Πολωνίας ο Φερνάντο Σάντος: «Από σήμερα είμαι Πολωνός»

Newsroom

Νέα σελίδα άνοιξε στην καριέρα του Φερνάντο Σάντος καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός ανέλαβε την Εθνική Πολωνίας. Ο πολύπειρος κόουτς μετά την αποχώρησή του απ' τον πάγκο της Εθνικής Πορτογαλίας δεν άργησε να βρει την επόμενη ομάδα του, αφού η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Πολωνίας έδειξε μεγάλη διάθεση για να του δώσει τα κλειδιά της Εθνικής μετά το Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο 68χρονος Πορτογάλος κατά την παρουσίασή του δεν έκρυψε την ικανοποίησή του που ανέλαβε μια ιστορική ομάδα και δήλωσε... Πολωνός από εδώ και πέρα. «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη που έδειξε σε εμένα και στο τεχνικό τιμ, αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Είναι τεράστια τιμή γιατί η Πολωνία είναι μια σπουδαία χώρα, με τεράστια ιστορία. Επίσης, η Εθνική ομάδα έχει μεγάλη ιστορία που έχει σημαδέψει τη γενιά μου. Ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον τρόπο που μας υποδεχθήκατε, τόσο εμένα όσο και την τεχνική μου ομάδα. Νιώσαμε σχεδόν σαν στο σπίτι μας και αρχίσαμε γρήγορα να δουλεύουμε και να σκεφτόμαστε το μέλλον» δήλωσε ο Σάντος.

Και πρόσθεσε: «Είναι μια ομάδα με σπουδαίους παίκτες, εξαιρετικής ποιότητας. Πρόκειται για μια από τις ομάδες που ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο και αυτό για μένα είναι ευχάριστο, το να μπορώ να συνεχίσω ως προπονητής μιας χώρας με τόση επιρροή. Από σήμερα είμαι Πολωνός, όπως εσείς, είμαι ένας ακόμα άνθρωπος που θα κάνω τα πάντα και θα φέρω χαρά στους ανθρώπους με πολλή δουλειά. Τώρα θέλω να γνωρίσω τη χώρα, τον πολιτισμό και θα συνηθίσουν να με βλέπουν».

Είπε για Ρόναλντο: «Πιο σημαντική η ομάδα»

Βεβαίως ερωτήθηκε και για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την κόντρα που είχαν στη διάρκεια του Μουντιάλ, σχολιάζοντας: «Πιο σημαντική από τους παίκτες είναι η ομάδα. Η ομάδα είναι ακριβώς αυτό, μια ομάδα παικτών. Ο καθένας θα έχει τη δική του νοοτροπία, προσωπικότητα. Ως ομοσπονδιακός προπονητής πρέπει να τους συγκεντρώσω όλους. Αυτό έκανα πάντα σε όλη μου την καριέρα - που είναι ήδη μεγάλη - και αυτό θα συνεχίσω κάνω».

εθνική Πολωνίαςειδήσεις τώραΦερνάντο Σάντος