Αθλητισμός|25.01.2023 17:41

Australian Open: Κλείδωσε η τετράδα με Τζόκοβιτς και Τσιτσιπά να είναι τα φαβορί για τον τελικό!

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ετοιμάζεται για τον έκτο ημιτελικό της καριέρας του σε Grand Slam. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, ο οποίος πραγματοποιεί καταπληκτικό τουρνουά μέχρι στιγμής στο Australian Open, ελπίζει κι έχει την πεποίθηση ότι θα ξεπεράσει το εμπόδιο του Κάρεν Χατσάνοφ προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για τον δεύτερο τελικό καριέρας σε major διοργάνωση. Είχε δώσει το «παρών» το 2021 και στον τελικό του Roland Garros, όπου είχε ηττηθεί απ' τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Εφόσον ο Τσιτσιπάς, νούμερο 4 στον κόσμο, επικρατήσει του Ρώσου αντιπάλου του (νο.20) είναι πολύ πιθανό να βρει μπροστά του και πάλι τον σπουδαίο Σέρβο, ο οποίος αντιμετωπίζει στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών τον 25χρονο Αμερικανό Τόμι Πολ, νούμερο 35, που βρίσκεται για πρώτη φορά σε ημιτελικό Grand Slam.

Οι αριθμοί, η παράδοση, το ranking αλλά και η φόρμα των αθλητών... δείχνει τελικό Τσιτσιπά - Τζόκοβιτς σε ένα... σίκουελ του καταπληκτικού τελικού που παίχθηκε στο Παρίσι προ διετίας και κρίθηκε στα πέντε σετ έπειτα από ένα επικό ματς.

Οι απίθανες επιδόσεις του Τζόκοβιτς

Την ώρα πάντως που ο Τσιτσιπάς διεκδικεί το πρώτο και φυσικά ιστορικό Grand Slam στην καριέρα του τόσο για τον ίδιο όσο και για την Ελλάδα, ο μυθικός Νόλε κυνηγά το 22ο! Ο έμπειρος Σέρβος χωρίς να απειληθεί σε κανένα σεζόν απ' τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ πήρε μια άνετη νίκη με 6-1, 6-2, 6-4 σε 2 ώρες και 3 λεπτά και πέρασε για 44η φορά σε ημιτελικά Grand Slam. Πλέον απέχει μόνο δύο από τον ρέκορντμαν Ρότζερ Φέντερερ!

Έφτασε στην τετράδα του Australian Open για δέκατη φορά στην καριέρα του και μετρά 26 διαδοχικές νίκες στη Μελβούρνη, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Άντρε Άγκασι. Παράλληλα, έχει 39 σερί νίκες επί αυστραλιανού εδάφους έχοντας ηττηθεί για τελευταία φορά εκεί το 2018!

Οι δύο ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή (27/1). Το πρόγραμμα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα αλλά κατά πάσα πιθανότητα ο Τσιτσιπάς θα παίξει με τον Χατσάνοφ στις 5 τα ξημερώματα και ο Τζόκοβιτς με τον Πολ αργότερα στις 10.00, εφόσον έχει ολοκληρωθεί το άλλο ματς.

Στην τετράδα των γυναικών παίζουν την Πέμπτη 26/1 η Αζαρένκα με την Ριμπάκινα και η Λινέτ με την Σαμπαλένκα.

ειδήσεις τώραΝόβακ ΤζόκοβιτςΚάρεν ΧατσάνοφΤένιςAustralian OpenΣτέφανος Τσιτσιπάς