Αθλητισμός|25.01.2023 19:32

Κύπελλο Ελλάδας: Η ΑΕΚ σφράγισε την πρόκριση στα ημιτελικά με ροτέισον και άνετη νίκη επί του Πανσερραϊκού

Newsroom

Το εισιτήριο της ΑΕΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας είχε βγει απ' το πρώτο ματς με τον Πανσερραϊκό και το άνετο 3-0 στην OPAP Arena. Ως εκ τούτου, στη ρεβάνς των Σερρών σφραγίστηκε και τυπικά η πρόκριση για την τετράδα.

Η Ενωση επικράτησε 3-1 (συνολικό σκορ 6-1) με ευρύ ροτέισον απ' τον Ματίας Αλμέιδα και πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Μάνταλο και πλέον περιμένει στα ημιτελικά τον αντίπαλο που θα προκύψει απ' τον νικητή του ζευγαριού Άρης - Ολυμπιακός. Οι πρώτοι ημιτελικοί θα διεξαχθούν 7-9 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς στο διάστημα 28 Φλεβάρη με 2 Μάρτη.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 21' με προσπάθεια του Μάνταλου από κοντά έπειτα από ασίστ του Τσούμπερ.

Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου (49') ο Πανσερραϊκός ισοφάρισε με τον Κατσαντώνη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των παικτών της ΑΕΚ.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα όμως (51') ο Μάνταλος βρέθηκε και πάλι στην κατάλληλη θέση μετά από σέντρα του Σιντιμπέ και με κεφαλιά έγραψε το 1-2.

Στο 80' ο Κοσίδης έκανε εξαιρετική προσπάθεια και έστρωσε για τον Μαχαίρα, ο οποίος με σουτ έξω απ' την περιοχή διαμόρφωσε το 1-3.

Πανσερραϊκός: Κάτσικας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Γιανναράκης (62' Θυμιάνης), Παντεκίδης, Στάικος, Κολομπίνο (72' Στίνα), Σοφιανός (81' Σιόντης), Κατσαντώνης, Μούργος (73' Μασκανάκης), Σαΐντ (62' Κανίς).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σιντιμπέ, Γαλανόπουλος (67' Φράνσον), Μάνταλος, Φερνάντες (62' Μαχαίρας), Γκατσίνοβιτς (67' Κοσίδης), Τσούμπερ, Φαν Βέερτ (67' Αραούχο).

ΑΕΚειδήσεις τώραΚύπελλο ΕλλάδαςΠανσερραϊκός