Αθλητισμός|25.01.2023 21:40

Κύπελλο Ελλάδας: Με ήρωα τον Τζολάκη που έπιασε πέναλτι ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα ημιτελικά - Πρόωρος τελικός με ΑΕΚ

Newsroom

Ο Γκρέι κλότσησε μοναδική ευκαιρία για τον Άρη στο 84', ο 20χρονος γκολκίπερ Κώστας Τζολάκης ήταν εντυπωσιακός με αποκορύφωμα την απόκρουση πέναλτι και ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ σε πρόωρο τελικό.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν ήταν καλύτεροι αλλά χάρη στον γκολκίπερ τους -έκανε οκτώ επεμβάσεις- και σε ένα γκολ του Ελ Αραμπί στο φινάλε του ματς, επικράτησαν 1-0 του Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης και με συνολικό σκορ 2-0 εξασφάλισαν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ο πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί 7-9 Φεβρουαρίου στην OPAP Arena και η ρεβάνς στο διάστημα 28 Φλεβάρη με 2 Μάρτη στο Γ. Καραϊσκάκης.

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 1' απείλησε με τον Ετέμπο αλλά ο Τζολάκης απομάκρυνε με το ένα χέρι. Στο 20' ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει με τον Βαλμπουενά αλλά και η σειρά του Κουέστα για να αποκρούσει. Οι Ερυθρόλευκοι άγγιξαν το γκολ και στο 31' μετά από γύρισμα του Μπιελ και αδυναμία του Μπακαμπού και του Μασούρα να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα. Η σωτήρια διπλή επέμβαση του Μαζικού πάνω στη γραμμή απέτρεψε το γκολ. Στο 34' ο Γκρέι σούταρε αλλά ο Τζολάκης απομάκρυνε με το πόδι, όπως ακριβώς συνέβη και στο 45+2' με αποτέλεσμα να τελειώσει το ημίχρονο στο 0-0.

Στο β' ημίχρονο ο Πίρσμαν είχε μια καλή προσπάθεια απ' τα αριστερά αλλά και πάλι ο Τζολάκης αντέδρασε σωστά διατηρώντας το μηδέν. Στο 84' ο Άρης είχε μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει με πέναλτι, που κέρδισε ο Γκρέι απ' τον Ντόι, ο οποίος αποβλήθηκε. Ο Γκρέι ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Τζολάκης ήταν και πάλι εκεί πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή επέμβαση.

Ο μικρός έκανε τα πάντα για να κρατήσει το μηδέν και λίγο αργότερα (88') ο Ελ Αραμπί σφράγισε την πρόκριση του Ολυμπιαακού με ένα εύστοχο πλασέ με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 0-1.

Πριν από την έναρξη του αγώνα οι παίκτες των δύο ομάδων και οι διαιτητές έκαναν την εμφάνιση τους με μπλουζάκια στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού.

Άρης: Κουέστα, Πίρσμαν, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα, Ντουκουρέ, Ετέμπο, Ιτούρμπε (81' Ματέο Γκαρσία), Μανού Γκαρσία (76' Πάλμα), Γκρέι.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Βρουσάι (86' Σισέ), Εμβιλά, Σαμασέκου, Μασούρας (71' Γκάρι Ροντρίγκες), Βαλμπουενά (61' Χάμες Ροντρίγκες), Μπιέλ (86' Ραμόν), Μπακαμπού (71' Ελ Αραμπί).

Κύπελλο Ελλάδαςειδήσεις τώραΑρηςΟλυμπιακός