Αθλητισμός|26.01.2023 10:46

Κύπελλο Ελλάδας: Ρεβάνς στη Λεωφόρο για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, σφραγίζει εισιτήριο η Λαμία

Newsroom

Μετά την πρόκριση της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού που θα αναμετρηθούν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας βγαίνει το εισιτήριο και για το ζευγάρι του άλλου ημιτελικού. Στο μεγάλο ντέρμπι της ημέρας ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο (19.30, Cosmote Sport1) μετά τη νίκη του Δικεφάλου με 2-0 στην Τούμπα, ενώ η Λαμία φιλοξενεί τον Απόλλωνα Παραλιμνίου, την έκπληξη του θεσμού που προέρχεται απ' τη Γ' Εθνική.

Το πρόγραμμα της ημέρας

  • 17.30 Λαμία - Απόλλων Παραλιμνίου / Cosmote Sport2
  • 19.30 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ / Cosmote Sport 1

Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ τίθενται αντιμέτωποι για τρίτη φορά σε διάστημα εννέα ημερών και το συγκεκριμένο ματς είναι δίχως αύριο καθώς μόνο ένας απ' τους δύο θα συνεχίσει στον θεσμό. Ο ΠΑΟΚ έχει το μεγάλο προβάδισμα μετά την επικράτηση με 2-0 στην Τούμπα προ εβδομάδας, ενώ έχει και το ψυχολογικό αβαντάζ καθώς τέσσερις μέρες αργότερα με μια επιβλητική εμφάνιση κυριάρχησε με 3-0 στη Λεωφόρο. Αντιθέτως, οι Πράσινοι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο έχοντας χάσει το μεγάλο βαθμολογικό πλεονέκτημα που είχαν στη Super League (η ΑΕΚ έχει μειώσει στον έναν βαθμό) και κινδυνεύοντας με αποκλεισμό στη διοργανώση την οποία κέρδισαν την περασμένη σεζόν.

Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ διανύει την καλύτερη φάση της εφετινής σεζόν έχοντας ένα αήττητο 14 αγώνων (12-2-0) από τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε ηττήθηκε για τελευταία φορά. Απ' την άλλη πλευρά, το Τριφύλλι βρίσκεται στα χειρότερά του έχοντας ηττηθεί τρεις φορές στα τελευταία πέντε ματς...

Οι Πράσινοι που ψάχνουν αντίδραση έχουν για πρώτη φορά στην αποστολή τον Ούγγρο Λάζλο Κλέινχεϊσλερ αλλά και τον νεοαποκτηθέντα Ντάνιελ Μαντσίνι. Υπάρχουν όμως και δύο σημαντικές απουσίες στο κέντρο της άμυνας καθώς οι βασικοί Σένκεφελντ και Μάγκνουσον απουσιάζουν λόγω τιμωρίας και τραυματισμού, αντιστοίχως. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει εκ νέου στους Ελ Καντουρί, Κούρτιτς, Τσαούση, Λύρατζη, όμως υπολογίζει στον Φ. Σοάρες.

Νωρίτερα η Λαμία θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα Παραλιμνίου θέλοντας να τσεκάρει το εισιτήριό της ώστε να βρεθεί για δεύτερη σερί χρονιά και τρίτη την τελευταία τετραετία στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Παρά τις δύο κατηγορίες που τους χωρίζουν, η ομάδα από τις Σέρρες στάθηκε εξαιρετικά στο πρώτο παιχνίδι, αλλά λύγισε στο φινάλε (1-2). Πάντως, ο Σάββας Παντελίδης προετοιμάζει ροτέισον ενόψει των μαχών που έρχονται για την παραμονή στην κατηγορία. Άφησε εκτός αποστολής τους Μπεχαράνο, Νούνιες, Κορνέζο, Τζανετόπουλο και Σαράνοφ.

Κύπελλο ΕλλάδαςΠαναθηναϊκόςΠΑΟΚειδήσεις τώραΛαμία ΠΑΕ