Αθλητισμός|26.01.2023 17:45

Australian Open: Ριμπάκινα εναντίον Σαμπαλένκα έκλεισαν ραντεβού στον τελικό

Newsroom

Ο τελικός των γυναικών στο Australian Open κλείδωσε καθώς η Αρίνα Σαμπαλένκα θα αναμετρηθεί το πρωί του Σαββάτου (28/1, 10.30) με την Έλενα Ριμπάκινα για το πρώτο Grand Slam του 2023. Η Σαμπαλένκα, νούμερο 5 στον κόσμο, επικράτησε εύκολα της Μάγκντα Λινέτ, ενώ η Ριμπάκινα, νούμερο 25, ξεπέρασε πιο δύσκολα το εμπόδιο της Βικτόρια Αζαρένκα, κατόχου δύο τίτλων Grand Slam.

Δύο απ' τις πιο φορμαρισμένες παίκτριες στο tour και σίγουρα οι καλύτερες στη Μελβούρνη τις τελευταίες δύο εβδομάδες, θα δώσουν μια μεγάλη μάχη για τον τίτλο. Πρόκειται για δύο τενίστριες της ίδιας γενιάς (η Ριμπάκινα είναι 23 ετών και η Σαμπαλένκα είναι 24) που έχουν παρόμοια πορεία στο τένις. Το πλεονέκτημα της Ριμπάκινα είναι πως έχει κατακτήσει ήδη τον πρώτο τίτλο Grand Slam το περασμένο καλοκαίρι στο Wimbledon σε αντίθεση με τη Σαμπαλένκα που παίζει για πρώτη φορά σε major τελικό του μονού.

Στο ίδιο court ωστόσο η Σαμπαλένκα έχει κερδίσει έναν απ' τους δύο τίτλους που έχει σε Grand Slam στο διπλό (το 2021 στο Australian Open και το 2019 στο US Open). Παράλληλα, το 2023 η τενίστρια απ' τη Λευκορωσία, που έχει γεννηθεί στο Μινσκ αλλά πλέον είναι μόνιμη κάτοικος Μαϊάμι, μετράει δέκα σερί νίκες παραμένοντας αήττητη απ' την αρχή της χρονιάς.

Επίσης, η Σαμπαλένκα έχει καλύτερη παράδοση απέναντι στην αντίπαλό της, η οποία γεννήθηκε στη Μόσχα κι έπαιζε υπό τη σημαία της Ρωσίας μέχρι τα 19 της, οπότε αποφάσισε να εκπροσωπήσει το Καζακστάν που της πρόσφερε μεγαλύτερη οικονομική υποστήριξη. Η Σαμπαλένκα έχει επικρατήσει στα τρία απ' τα τέσσερα μεταξύ τους παιχνίδια, η μία εκ των οποίων στο Wimbledon του 2021...

ΤένιςΑρίνα ΣαμπαλένκαAustralian Openειδήσεις τώραΈλενα Ριμπάκινα