Αθλητισμός|26.01.2023 19:29

Κύπελλο Ελλάδας: Σφράγισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά η Λαμία για δεύτερη σερί σεζόν

Newsroom

Η Λαμία σφράγισε το εισιτήριο της πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς επικράτησε και στο δεύτερο παιχνίδι του Απόλλωνα Παραλιμνίου. Η ομάδα της Φθιώτιδας που έχει χτίσει μια τρομερή παράδοση στον θεσμό, επικράτησε 3-2 και με συνολικό σκορ 5-3 προκρίθηκε στην τετράδα για δεύτερη σερί σεζόν και τέταρτη στην ιστορία της! Στην επόμενη φάση η Λαμία θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ.

Απ' την άλλη πλευρά, ο Απόλλων Παραλιμνίου στη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας του, δεν μπόρεσε να φτάσει πέρα απ' την οχτάδα. Έγραψε όμως ιστορία καθώς έγινε η πρώτη ομάδα Γ' Εθνικής που φτάνει μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Μάλιστα, στο ξεκίνημα του ματς αιφνιδίασε τη Λαμία και σκόραρε στο 8' με τον Γιάννη Κουτζαβασίλη. Πίστεψε στο... όνειρο μέχρι το 20' οπότε η Λαμία έφτασε στην ισοφάριση.

Έπειτα από κάθετη του Ντε Βινσέντι ο Ασκόβσκι ισοφάρισε (1-1) αποφεύγοντας και τον τερματοφύλακα. 

Η Λαμία έκανε την ολική ανατροπή και ουσιαστικά κλείδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά στο 25'. Και πάλι η φάση άρχισε απ' το πόδι του Ντε Βινσέντι, ο οποίος εκτέλεσε φάουλ και ο Παούλοβετς με δυνατή κεφαλιά πέτυχε το 2-1. 

Στο 39' η ομάδα της Φθιώτιδας βρήκε και τρίτο γκολ από πόδι αντιπάλου καθώς ο Γκέκας στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Απόλλων Παραλιμνίου έπεσε με ψηλά το κεφάλι μειώνοντας σε 3-2 με τον Ελέζι στο 86'.

Όμως το τελικό σκορ (4-2) διαμορφώθηκε με γκολ του Τσιλούλη στο 93'.

Λαμία: Γκαραβέλης, Σιμόν, Παούλοβετς (69' Λαμπρόπουλος), Αντέτζο, Γκοράνοφ, Στάνκο, Τζανδάρης, Μαρτίνεθ (60' Τσιλούλης), Ντε Βινσέντι (59' Βέργος), Ασκόφσκι (82' Κοντονίκος), Μανούσος (68' Τσούκαλος).

Απόλλων Παραλιμνίου: Φώτης Κουτζαβασίλης, Κιουτσεκτσίδης, Γιάννης Κουτζαβασίλης, Γκούμας, Τσομαχασβίλι (64' Καρατλίδης), Τζελίδης, Τζαμπέγια, Καρυοφύλλης, Ελέζι, Γεωργιάδης (83' Κωνσταντινίδης), Γκέκας (64' Πέτρου).

Λαμία ΠΑΕειδήσεις τώραΚύπελλο Ελλάδας