Αθλητισμός|26.01.2023 21:35

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-1: Ανίκητος ξανά ο Δικέφαλος πανηγύρισε παλικαρίσια πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας

Newsroom

Έπειτα από μια μεγάλη μάχη που έγινε στη Λεωφόρο, ο ΠΑΟΚ παρέμεινε αήττητος για 13ο παιχνίδι, απέσπασε ισοπαλία (1-1) στην έδρα του Παναθηναϊκού και πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί θα αναμετρηθεί στις 7-9 Φεβρουαρίου και 28 Φεβρουαρίου-2 Μαρτίου με τη Λαμία, κάτι που σημαίνει ότι ο δρόμος για τον τελικό είναι ορθάνοιχτος για τον Δικέφαλο. Οι Πράσινοι άνοιξαν το σκορ με τον Άνταμ Τσέριν στο 18' αλλά ο κορυφαίος του γηπέδου Νέλσον Ολιβέιρα καθάρισε την πρόκριση στο 78' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Η ρεβάνς της Λεωφόρο ήταν μια αναμέτρηση για γερά νεύρα. Οι Πράσινοι έβγαλαν αντίδραση μετά τις δύο σερί ήττες απ' τον ΠΑΟΚ, παρουσίασαν πολύ πιο βελτιωμένη εικόνα στο παιχνίδι τους αλλά δεν έφτασαν στη νίκη που ήθελαν και αποχωρούν απ' τη διοργάνωση που κατέκτησαν την περασμένη σεζόν έπειτα από μια επταετία. Αντιθέτως, ο εξαιρετικός Δικέφαλος του Ραζβάν Λουτσέσκου που παρέμεινε σε τροχιά υψηλών πτήσεων, δείχνει έτοιμος για ακόμα έναν τελικό: τον έκτο του την τελευταία επταετία! Από το 2017 και μετά απουσίασε μόνο το 2020...

Το παιχνίδι ήταν απ' το ξεκίνημά του γρήγορο και είχε μεγάλο πάθος και ένταση. Δεν έλειψαν οι δυνατές μονομαχίες μεταξύ των παικτών. Ο Παναθηναϊκός απείλησε με σουτ του Τσόκαϊ στο 5', ενώ ο ΠΑΟΚ είχε τη δική του καλή στιγμή στο 17' με σουτ του Ζίβκοβιτς. Στο επόμενο λεπτό το Τριφύλλι άνοιξε το σκορ με ένα δυνατό μακρινό σουτ του Τσέριν, ο οποίος έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κοτάρσκι.

Ο ρυθμός παρέμεινε γρήγορος αλλά η ποιότητα του παιχνιδιού έπεσε κυρίως λόγω των εντάσεων, των δυνατών μαρκαρισμάτων και των διαμαρτυριών προς τον διαιτητή εκατέρωθεν σχεδόν σε κάθε απόφαση. Πάντως στο 38' ο ΠΑΟΚ απείλησε με κεφαλιά του Ολιβέιρα από καλή θέση εντός περιοχής που κατέληξε στα χέρια του Λοντίγκιν, ενώ ο Παναθηναϊκός στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου δημιούργησε καλές προϋποθέσεις για να σκοράρει αλλά το τελείωμα του Σπόραρ ήταν απελπιστικά άστοχο.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Γιοβάνοβιτς να χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τον Μαντσίνι, μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής και με μόλις μια προπόνηση με τους Πράσινους.

Στο 52' ο ΠΑΟΚ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Νάρεϊ, το γκολ όμως δεν μέτρησε καθώς ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ, ενώ στο 54' ο Μαντσίνι απείλησε μέσα απ' την περιοχή με κεφαλιά που ήταν αρκετά άστοχη.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του μετά το 60' ασκώντας πίεση στον Παναθηναϊκό. Κι αφού απείλησε με τον Ίνγκασον στο 74' με τον Σάντσες να σώζει τους Πράσινους με προβολή, αμέσως μετά κέρδισε πέναλτι. Έπειτα από νέα εκτέλεση κόρνερ, ο Σβαμπ πήρε την κεφαλιά, ο Τσέριν βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο Φινλανδός διαιτητής έπειτα από υπόδειξη του VAR έσπευσε στην οθόνη είδε τη φάση και καταλόγισε το πέναλτι. Ο Ολιβέιρα εκτέλεσε άψογα στη δεξιά γωνία του Λοντίγκιν ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Ολιβέιρα λίγο έλειψε να σκοράρει και στο 87' με ένα απίθανο σκαφτό σουτ έξω απ' την περιοχή που πέρασε ελάχιστα πάνω απ' τα δοκάρια του Λοντίγκιν.

Ο ΠΑΟΚ τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπράντον Τόμας στο 92' έπειτα από μονομαχία με τον Σάρλια. Μάλιστα, ο Ισπανός είχε περάσει στο ματς μόλις τρία λεπτά πριν!

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Πούχατς (80’ Χουάνκαρ), Σάρλια, Κουρμπέλης (66’ Σάντσες), Ρουμπέν, Τσέριν, Τσόκαϊ (46’ Μαντσίνι), Μπερνάρ (66’ Ιωαννίδης), Παλάσιος (80’ Κλέινχεϊσλερ), Σπόραρ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ράφα Σοάρες (85’ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Αουγκούστο (46’ Σβαμπ), Ντάντας, Νάρεϊ (79’ Τάισον), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (88’ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (88’ Μπράντον Τόμας).

ΠαναθηναϊκόςΚύπελλο ΕλλάδαςΠΑΟΚειδήσεις τώρα