Αθλητισμός|27.01.2023 10:35

Φλερτάρει με το νούμερο 1 ο Στέφανος Τσιτσιπάς που εξασφάλισε μεγάλο χρηματικό έπαθλο!

Newsroom

Η πρόκριση του Στέφανου Tσιτσιπά στον τελικό του Australian Open (Κυριακή 29/1, 10.30) μετά τη μεγάλη νίκη επί του Κάρεν Χατσάνοφ, του εξασφαλίζει φήμη, δόξα αλλά και αρκετά χρήματα.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας οποίος θα βρεθεί σε τελικό Grand Slam για δεύτερη φορά στην καριέρα του μετά το Roland Garros το 2021, φλερτάρει με το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά. Χρειάζεται όμως νίκη στον τελικό απέναντι στον νικητή του ζευγαριού Τζόκοβιτς - Πολ προκειμένου να απογειωθεί απ' το νούμερο 4 όπου βρίσκεται τώρα, στην κορυφή του τένις. Εφόσον σηκώσει τον πρώτο τίτλο του θα σκαρφαλώσει στο νούμερο 1. Ο τέλειος συνδυασμός!

Πρόκριση από «χρυσάφι»

Εφόσον ηττηθεί από τον Τζόκοβιτς στον τελικό, ο Τσιτσιπάς θα βρεθεί στο νούμερο 3 πίσω από Τζόκοβιτς (νο1) και Αλκαράθ (νο2), ενώ αν προκριθεί στον τελικό ο Πολ, ακόμα κι αν χάσει ο Τσιτσιπάς θα ανέβει στο νούμερο2 (ο Αλκαράθ θα μείνει στο 1 και ο Τζόκοβιτς θα πάει στο 3). Σε κάθε περίπτωση θα βρίσκεται στο Top3.

Παράλληλα όμως, πέραν της δόξας, ο Τσιτσιπάς έχει ήδη εξασφαλίσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό απ' τη μέχρι τώρα παρουσία του στη Μελβούρνη. Με τη συμμετοχή του στον τελικό έχει κερδίσει περίπου 1 εκατ. ευρώ, ενώ εφόσον σηκώσει την κούπα το ποσό που θα λάβει θα εκτοξευτεί στα 1,9 εκατ. ευρώ! Συνολικά στην καριέρα του πλησιάζει τα 25 εκατ. δολάρια σε prize money!

ΤένιςAustralian OpenΣτέφανος Τσιτσιπάςειδήσεις τώρα