Αθλητισμός|01.03.2019 09:29

ΠΑΟΚ: Οι «πληγές» που άφησε πίσω της µια επική πρόκριση

Αντώνης Τσακαλέας

Το πρώτο 24ωρο έπειτα από µια πρόκριση που γράφτηκε σε ξεχωριστό κεφάλαιο στο βιβλίο της ιστορίας του ΠΑΟΚ βρίσκει τον «Δικέφαλο του Βορρά» να έχει πάρει την περισσότερη δυνατή ενέργεια που θα µπορούσε µέσω των όσων αντιµετώπισε το βράδυ της περασµένης Τετάρτης, αλλά και να έχει «λαβωθεί» αγωνιστικά µε τους τραυµατισµούς των Πέλκα και Μίσιτς.

Οι «ασπρόµαυροι» προετοιµάζονται για την αναµέτρηση µε τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθληµα, µε τον Ραζβάν Λουτσέσκου να κάνει τα πλάνα του λαµβάνοντας υπόψη του το χειρότερο σενάριο, που θέλει όχι µόνο τον Λέο Ζαµπά (έκανε χθες διπλή θεραπεία) αλλά και τους δύο «νεοεισαχθέντες» στη λίστα των τραυµατιών να µην προλαβαίνουν τον µεθαυριανό αγώνα. Ο Δηµήτρης Πέλκας τραυµατίστηκε στους κοιλιακούς µύες στα πλάγια της λεκάνης, σηµείο στο οποίο έχει δηµιουργηθεί και αιµάτωµα. Ο Γιόζιπ Μίσιτς υπέστη διάταση δελτοειδούς συνδέσµου στην ποδοκνηµική από το χτύπηµα που δέχθηκε από τον Καµαρά, το οποίο τιµωρήθηκε µε κίτρινη κάρτα προς µεγάλη απορία όλων, καθώς ο τρόπος µε τον οποίο ενεπλάκη στη φάση ο επιθετικός του Πανιωνίου, πέφτοντας µε δύναµη στα πόδια του αντιπάλου του, θα έπρεπε να τιµωρηθεί µε απευθείας κόκκινη κάρτα. Βέβαια, η συγκεκριµένη υπόδειξη είναι η πρώτη σελίδα στο... βιβλίο λαθών του διαιτητή Σκουλά στην αναµέτρηση της περασµένης Τετάρτης.

Για τον Πανιώνιο

Οι «ασπρόµαυροι» πήραν θέση για τις «φωνές» των ανθρώπων των «κυανέρυθρων» µέσω του υπεύθυνου επικοινωνίας, Κυριάκου Κυριάκου. «Ο Πανιώνιος φωνάζει για να συµβάλει, για τους δικούς του λόγους, στο αφήγηµα περί ευνοηµένου ΠΑΟΚ. Ο Πανιώνιος ρίχνει νερό στον µύλο του επικοινωνιακού αφηγήµατος του Ολυµπιακού. ∆εν ξέρω αν το κάνει συνειδητά, αλλά το αποτέλεσµα της δράσης του είναι αυτό» ανέφερε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθµό Metropolis, ενώ έδωσε απάντηση και στην προσπάθεια πολιτικοποίησης του πρωταθλήµατος που επιχειρείται, µε τη «βάφτιση» αυτού ως «πρωταθλήµατος των Πρεσπών», σηµειώνοντας: «Αυτό είναι και αστείο και ανησυχητικό για το ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν δικαίωµα ψήφου και απευθύνονται σε ανθρώπους µε δικαίωµα ψήφου. Είναι αστείο από την αρχή µέχρι το τέλος όλο αυτό το πράγµα. Οταν ο ΠΑΟΚ έχει στερηθεί έναν πολύ σπουδαίο τίτλο σε δικαστικές αίθουσες, ο καθένας µπορεί να πει ό,τι θέλει πάνω σε αυτό, για µένα τραγικά άδικα.

Το ότι χρησιµοποιούν έναν λαοφιλή σύλλογο για να κάνουν αντιπολίτευση σε µία κυβέρνηση για τους δικούς τους λόγους -δεν καταλαβαίνω γιατί τόση εµπλοκή στην κοµµατική σκηνή, γιατί τόσο πολλοί υποψήφιοι, τόσες χρηµατοδοτήσεις, γιατί όλα αυτά γίνονται µε όχηµα τον Ολυµπιακό, αυτό το γνωρίζουν εκείνοι- δείχνει ότι στόχος τους είναι περισσότερο η πολιτική σκηνή, παρά η ποδοσφαιρική, γιατί εκεί υπάρχει ένα αγωνιστικό ξεβράκωµα, ξεκάθαρα. ∆εν θα κοµµατικοποιήσω ή πολιτικοποιήσω τον σύλλογό µας, µόνο και µόνο για να απαντάµε και στην ουσία να πέσουµε στην κουβέντα που θέλουν να µας ρίξουν».

Ο Κυριάκος Κυριάκος στάθηκε και στην απουσία του Ιβάν Σαββίδη από τα γήπεδα λόγω της τιµωρίας που του έχει επιβληθεί, σηµειώνοντας: «Η ποινή τιµωρίας που του έχει επιβληθεί θα του επέτρεπε πολύ εύκολα να βλέπει το µατς. Υπάρχουν και νόµιµοι και νοµότυποι τρόποι για να προσπεράσεις αυτή την απόφαση. Ο κ. Σαββίδης αυτοπεριορίζεται, θέλοντας να δείξει ότι “αφού βρήκατε το πρόβληµα του ελληνικού ποδοσφαίρου, εγώ θα κάνω αυτό που θεωρώ καλύτερο για τον εαυτό µου και την οµάδα µου, θα είµαι εκεί και εσείς λύστε τα υπόλοιπα προβλήµατα του ελληνικού ποδοσφαίρου”».

Super League 1ΠΑΟΚΡαζβάν Λουτσέσκου