Αθλητισμός|27.01.2023 19:45

ΠΑΟΚ: Ενισχύεται με τον Πολωνό μπακ της Ντιναμό Κιέβου Τόμας Κεντζιόρα

Newsroom

Μετά την ολοκληρώση με απόλυτη επιτυχία της... τριλογίας των αγώνων με τον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ στράφηκε στα μεταγραφικά φτάνοντας σε απόλυτη συμφωνία με τον Τόμας Κεντζιόρα και την Ντιναμό Κιέβου. Ο Δικέφαλος έκανε κίνηση ματ την επόμενη ημέρα της μεγάλης πρόκρισης στον ημιτελικό Κυπέλλου, καθώς ενισχύεται στα μετόπισθεν. 

Ο 28χρονος Πολωνός μπακ, ο οποίος αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια στα δύο άκρα της άμυνας, είναι ο εκλεκτός του Δικεφάλου για τα άκρα της άμυνας με τις… ευλογίες του Μίρτσεα Λουτσέσκου! ΠΑΟΚ και Ντιναμό Κιέβου έφτασαν σε απόλυτη συμφωνία, με τον Πολωνό να αποκτάται υπό καθεστώς δανεισμού μέχρι το τέλος της σεζόν. Μάλιστα, αναμένεται στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ολοκληρώσει και τυπικά την συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ.

Ο Κεντζιόρα έχει συμβόλαιο με την ομάδα του Κιέβου μέχρι και το καλοκαίρι του 2024 (ανήκει στην ομάδα από το 2017). Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στη Λεχ Πόζναν.

Θέλει να επιστρέψει στην Εθνική

Ο 28χρονος Πολωνός μπακ βρισκόταν στην Τουρκία δεδομένης της χειμερινής προετοιμασίας που πραγματοποιεί η Ντιναμό Κιέβου στην Αττάλεια της Τουρκίας. Μάλιστα, την Τρίτη ο Κεντζιόρα ήταν βασικός στην ενδεκάδα της Ντιναμό στο φιλικό κόντρα στην Ραπίντ Βιέννης. Γενικότερα, μετράει 18 συμμετοχές μέχρι στιγμής και όπως ανέφεραν πρόσφατα δημοσιεύματα στην Ουκρανία, η διοίκηση της ομάδας από το Κίεβο θέλει να χαμηλώσει το μπάτζετ της και γι' αυτό τον λόγο αποδέχτηκε την πρόταση του ΠΑΟΚ για τον δανεισμό του, με τον Μιρτσέα Λουτσέσκου να έχει αρκετές λύσεις με νεαρούς παίκτες για το δεξί άκρο της άμυνας...

Η αλήθεια είναι πως ο ποδοσφαιριστής έκανε ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή στον ΠΑΟΚ. Υπήρχε σαν σκέψη και η ενεργοποίηση του όρου που έχουν οι ποδοσφαιριστές στην Ουκρανία λόγω πολέμου και θα μπορούσε να αποχωρήσει κι ως ελεύθερος. Ο Δικέφαλος όμως δεν θα ήθελε να εμπλακεί σε ένα τέτοιο σενάριο, σεβόμενος και τον Μίρτσεα Λουτσέσκου που βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας.

Συνεπώς προκρίθηκε ως λύση το σενάριο του δανεισμού χωρίς οψιόν και το καλοκαίρι θα τεθεί νέα κουβέντα για το μέλλον του Κεντζιόρα στον ΠΑΟΚ, εφόσον οι δύο πλευρές έχουν μείνει ικανοποιημένες από την συνεργασία τους.

Στόχος του Τόμας Κεντζιόρα είναι η επιστροφή του στην εθνική Πολωνίας και η ευτυχής συγκυρία για εκείνον, είναι ότι εδώ και λίγες μέρες προπονητής της Εθνικής Πολωνίας είναι ο Φερνάντο Σάντος. Ένας άνθρωπος που σίγουρα θα έχει το μάτι του στον ΠΑΟΚ λίγο περισσότερο απο οποιονδήποτε άλλον είχε αναλάβει...

ειδήσεις τώραΠΑΟΚ