Αθλητισμός|28.01.2023 16:18

Australian Open: Σήκωσε το πρώτο της Grand Slam η Αρίνα Σαμπαλένκα

Newsroom

Η ασταμάτητη στο ξεκίνημα του 2023 Αρίνα Σαμπαλένκα λύγισε στα τρία σετ την Έλενα Ριμπάκινα και κέρδισε το πρώτο Grand Slam στην καριέρα της. Μετά από έναν καταπληκτικό τελικό στο Australian Open που διήρκησε 2 ώρες και 28 λεπτά, η 24χρονη Λευκορωσίδα (Νο.5) έκανε τη μεγάλη ανατροπή και υπέταξε την περσινή νικήτρια του Wimbledon (Νο.25) με 4-6, 6-3, 6-4.

Την πιο κρίσιμη στιγμή πραγματοποίησε μια τρομερή εμφάνιση, ίσως την καλύτερη στην καριέρα της, που συνοδεύτηκε από 51 winners, μεταξύ των οποίων και 17 άσοι! Επιβεβαίωσε ότι είναι εξπέρ στις ανατροπές καθώς βρέθηκε και πάλι πίσω στο σκορ, όμως κατάφερε να το γυρίσει και στο τέλος να επικρατήσει φτάνοντας τους 12 τίτλους καριέρας. Αυτός όμως αναμφίβολα είναι ο πιο σημαντικός. Σημειωτέον ότι στο ίδιο court η Σαμπαλένκα, η οποία έχει γεννηθεί στο Μινσκ και ζει μόνιμα στο Μαϊάμι, έχει κερδίσει έναν απ' τους δύο τίτλους που έχει σε Grand Slam στο διπλό (το 2021 στο Australian Open και το 2019 στο US Open). 

Το τελευταίο γκέιμ, πάντως, ήταν δραματικό, με τη Σαμπαλένκα να αγχώνεται και να χάνει τρία ματς πόιντ (το πρώτο με διπλό λάθος). Στη συνέχεια έσβησε ένα μπρέικ πόιντ της 23χρονης Ριμπάκινα (Νο.25) και έκλεισε το ματς στην τέταρτη ευκαιρία της.

Έχει πλέον 11 νίκες σε ισάριθμους αγώνες τη φετινή σεζόν, έχοντας χάσει μόνο ένα σετ, και θα επιστρέψει στο Νο.2 του κόσμου. Η Ριμπάκινα, από την άλλη, θα κάνει την πρώτη της είσοδο στο Τοp 10, κάτι που θα είχε γίνει από πέρυσι αν είχε πάρει βαθμούς για την πορεία της στο Wimbledon.

H Σαμπαλένκα, η οποία προέρχεται από αθλητική οικογένεια καθώς ο πατέρας ήταν επαγγελματίας παίκτης του χόκεί στον πάγο, ήταν, φυσικά, πολύ συγκινημένη στην τελετή απονομής, όπου είπε υπέροχα λόγια για την ομάδα της: «Η ομάδα μου είναι η πιο τρελή του tour. Περάσαμε πολλά σκαμπανεβάσματα πέρυσι, δουλέψαμε σκληρά και εσείς αξίζετε το τρόπαιο. Έχει περισσότερο να κάνει με εσάς, παρά με εμένα. Σας ευχαριστώ για ό,τι κάνετε για μένα, σας αγαπώ».

ΤένιςΑρίνα Σαμπαλένκαειδήσεις τώραΈλενα ΡιμπάκιναAustralian Open