Αθλητισμός|29.01.2023 23:48

Serie A: Ασταμάτητη Νάπολι, λύγισε και τη Ρόμα με γκολ του Σιμεόνε στο 86'

Newsroom

Την ώρα που οι άλλοι διεκδικητές του ιταλικού τίτλου γκελάρουν, η καταπληκτική Νάπολι συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της προς την κατάκτηση του τίτλου μετά από 33 χρόνια. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι επικράτησε 2-1 στο ντέρμπι με τη Ρόμα και ξέφυγε 13 βαθμούς απ' τη δεύτερη Ίντερ, 15 απ' τις Λάτσιο, Αταλάντα, Μίλαν και 16 απ' τη Ρόμα!

Σε ένα συναρπαστικό ντέρμπι, οι Παρτενοπέι άνοιξαν το σκορ στο 17' με τον Οσιμέν. Η Ρόμα κατόρθωσε να ισοφαρίσει στο 75' με τον Ελ Σααραουί αλλά η πεισματάρα Νάπολι βρήκε το γκολ της νίκης στο 86' με τον Σιμεόνε για το τελικό 2-1 που πανηγυρίστηκε έξαλλα στο φινάλε απ' τους γηπεδούχους στο Ντιέγκο Μαραντόνα. 

Στο μεταξύ, όλα στραβά κι ανάποδα πηγαίνουν για τη Γιουβέντους το τελευταίο διάστημα, καθώς μετά την τιμωρία που της επιβλήθηκε με την αφαίρεση 15 βαθμών, συνεχίζει να... παραπαίει κι εντός γηπέδου καθώς γνώρισε τη δεύτερη ήττα της στα τελευταία τρία παιχνίδια. Η εξαιρετική Μόντσα επικράτησε 2-0 καθώς πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό με τα γκολ των Τσιούρια (18') και Ντάνι Μότα (39').

Παράλληλα, η Λάτσιο που ήταν σε πολύ καλό «φεγγάρι» τις δύο τελευταίες εβδομάδες, όπως έδειξαν και οι νίκες που έκανε απέναντι σε Σασουόλο (2-0) και Μίλαν (4-0), δεν συνέχισε το σερί στο ματς με τη Φιορεντίνα, η οποία την υποχρέωσε σε ισοπαλία 1-1 στο «Olimpico» και της στέρησε την ευκαιρία να πιάσει την Ίντερ στη δεύτερη θέση της Serie Α. Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους «λατσιάλι» που προηγήθηκαν στο 8' με τον Κασάλε, όμως η Φιορεντίνα βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 49' με τον Νίκο Γκονζάλες και κράτησε ως το φινάλε το βαθμό της ισοπαλίας.

Ρόμα - RomaSerie Aειδήσεις τώραΓιουβέντουςΝάπολι