Αθλητισμός|30.01.2023 00:00

La Liga: Η Σοσιεδάδ έκοψε βαθμούς απ' τη Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα χαμογελά στο +5

Newsroom

Η Σοσιεδάδ απέσπασε ισοπαλία (0-0) στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, η Ρεάλ Μαδρίτης γκέλαρε και η Μπαρτσελόνα χαμογέλασε καθώς βρέθηκε στο +5 απ' τους Μαδριλένους στη μάχη για τον τίτλο στη La Liga. Η Σοσιεδάδ επιβεβαίωσε ότι είναι μια απ' τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στο πρωτάθλημα, όπως καταδεικνύει η τρίτη θέση στη βαθμολογία, έβαλε δύσκολα στους Μερένχες που είχαν ευκαιρίες αλλά δεν βρήκαν το γκολ της νίκης.

Προηγουμένως, έστω και δύσκολα η Ατλέτικο Μαδρίτης πέρασε με διπλό από το «Estadio El Sadar» της Παμπλόνα, επικρατώντας της Οσασούνα με 1-0 και παρέμεινε εντός της τετράδας που οδηγει στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Το δεύτερο σερί τρίποντο των «ροχιμπλάνκος» είχε δύο «υπογραφές»: Μία απ' τον Γιάν Όμπλακ, ο οποίος έκανε δύο τρομερές επεμβάσεις από το 65' έως το 74' και κράτησε το «μηδέν» στην εστία του και μία απ' τον Σαούλ Νίγκεθ, ο οποίος μπήκε στο ματς στο 65΄ και 10 λεπτά μετά πέτυχε το «χρυσό» γκολ, βρίσκοντας ξανά δίχτυα με τη φανέλα της «Ατλέτι» μετά από σχεδόν δύο χρόνια (τελευταίο τέρμα του στις 31/1/2021, στο 4-2 επί της Κάντιθ).

Επίσης, μετά από δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα η Θέλτα έφτασε στο τρίποντο που χρειαζόταν για να «ξεκολλήσει» απ' την... ουρά του βαθμολογικού πίνακα, επικρατώντας με 1-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Μια νίκη που έφερε τους «γαλάζιους» του Βίγκο πάνω απ' την επικίνδυνη ζώνη κι οδήγησε τους Βάσκους στην τρίτη σερί ήττα τους στο πρωτάθλημα. Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, η Θέλτα βρήκε το γκολ από τα πόδια του «γερόλυκου» Ιάγο Άσπας, ο οποίος πήρε την ασίστ απ' τον Ντε Λα Τόρε και δεν αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Σιμόν.

Ατλέτικο ΜαδρίτηςLa LigaΡεάλ ΣοσιεδάδΡεαλ ΜαδρίτηςΘέλτα