Αθλητισμός|30.01.2023 17:56

Συγκίνησε ο Λιονέλ Μέσι για Μαραντόνα: «Θα ήθελα να ζει, να μου δώσει το τρόπαιο»

Newsroom

Ο Λιονέλ Μέσι μίλησε για όσα έζησε κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του Μουντιάλ στο Κατάρ και δεν έκρυψε ότι θα ήθελε να ζει ο Ντιέγκο Μαραντόνα για να του δώσει εκείνος το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παράλληλα, τόνισε ότι ο λογαριασμός του στο Instagram μπλόκαρε απ' τα εκατομμύρια μηνύματα που έλαβε, ενώ αποκάλυψε όσα ψιθύριζε κατά τη διάρκεια του τελευταίου πέναλτι μετά το οποίο ήρθε ο τίτλος στην Αργεντινή, αλλά και τι θα έλεγε στον 16χρονο Μέσι...

Ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν μίλησε στο Urbana Play για τη στιγμή της απονομής αλλά και το πόσο θα ήθελε να παραλάβει το τρόπαιο απ' τα χέρια του Μαραντόνα. «Θα ήθελα να ζει ο Μαραντόνα, να μου έδινε το τρόπαιο του Μουντιάλ. Αυτή η φωτογραφία θα ήταν πολύ ωραία. Νομίζω πως ο Ντιέγκο και άλλοι άνθρωποι που με αγαπούν, μου έδιναν δύναμη από ψηλά» ανέφερε χαρακτηριστικά προκαλώντας συγκίνηση με τα λόγια του.

Ο Μέσι τόνισε ότι μετά τον νικηφόρο τελικό επί της Γαλλίας δέχθηκε καταιγισμό μηνυμάτων με αποτέλεσμα να μπλοκαριστούν οι λογαριασμοί του. «Το WhatsApp μου εξερράγη. Ξεκίνησα να απαντάω στην οικογένειά μου, αλλά μου πήρε μέρες για να απαντήσω στα μηνύματα» και πρόσθεσε: «Είχα εκατομμύρια μηνύματα στο Instagram! Ο λογαριασμός μου μπλόκαρε».

Όσο για τη φωτογραφία του με το Παγκόσμιο Κύπελλο που έκανε ρεκόρ από like, ο Μέσι σχολίασε ότι δεν επιδιώκει τέτοιου είδους προσοχή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έψαχνα να έχω τη φωτογραφία με τα περισσότερα like.  Απλά ο κόσμος ήθελε να δει τη φωτογραφία». Μάλιστα, ο Μέσι αποκάλυψε ότι διαχειρίζεται ο ίδιος το προφίλ του και όχι κάποια εταιρεία...

 

Ερωτηθείς τι θα έλεγε αν συναντούσε τον 16χρονο εαυτό του, είπε: «Αν μπορούσα, θα έλεγα στον 16χρονο εαυτό μου ότι κάτι συγκλονιστικό τον περιμένει. Πως θα έχει ένα όμορφο μονοπάτι, με σκληρές στιγμές τις οποίες πρέπει να ξεπεράσει. Ποτέ να μην παρατάει τα όνειρά του γιατί στο τέλος θα έχει τη μεγαλύτερη ανταμοιβή».

Επιπλέον ο Μέσι μίλησε για την ιδιαίτερη σχέση του με τον Θεό στον οποίο και προσευχήθηκε πριν από το τελευταίο πέναλτι του Μοντιέλ: «Ζητούσα από τον Θεό, ο οποίος ήταν μαζί μου σε όλη μου την καριέρα, να το τελειώσει, ώστε να μην υποφέρουμε άλλο. Ο Θεός μου το φυλούσε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη στιγμή. Τον ευχαριστώ κάθε μέρα, δεν μπορώ να ζητήσω περισσότερα».

Τέλος, για τις έντονες στιγμές που υπήρξαν στο παιχνίδι με την Ολλανδία, όπου ο ίδιος ξέφυγε πανηγυρίζοντας έξαλλα, δήλωσε: «Μου βγήκε φυσικά ο πανηγυρισμός. Οι συμπαίκτες μου, μου είπαν τι δήλωσε ο Φαν Χάαλ πριν από τον αγώνα. Δεν μου αρέσει να δίνω αυτή την εικόνα, αλλά βγήκε από την νευρικότητα του αγώνα». Ο αρχηγός της Εθνικής Αργεντινής πάντως, είπε ότι ο δυσκολότερος αγώνας του Μουντιάλ ήταν κόντρα στο Μεξικό στη φάση των ομίλων.

ειδήσεις τώραΝτιέγκο ΜαραντόναΕθνική ΑργεντινήςΜουντιάλ 2022Λιονέλ Μέσι