Αθλητισμός|30.01.2023 20:10

Συνεχίζει ακάθεκτος ο ΠΑΟΚ - Νίκησε Λεβαδειακό και... Διαμαντόπουλο στην Τούμπα με «διπλό» Ντάντας και Κουλιεράκη

Newsroom

Το εντυπωσιακό αήττητο σερί του ΠΑΟΚ καλά κρατεί. Ο Δικέφαλος νίκησε τον Λεβαδειακό στην Τούμπα με 3-2 και παρέμεινε αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις για 14ο παιχνίδι καθώς αγνοεί την ήττα τους τελευταίους τρεις μήνες! Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου παρά τη μεγάλη αντίσταση απ' την ομάδα της Βοιωτίας αλλά και ένα πολύ σοβαρό λάθος του διαιτητή Διαμαντόπουλου, δεν επηρεάστηκε και βρήκε τις λύσεις και τον τρόπον για να πάρει το τρίποντο.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε ορεξάτος στο παιχνίδι και άσκησε μεγάλη πίεση στον Λεβαδειακό. Μόλις στο 2' ο Ντάντας έριξε προειδοποιητική βολή αγγίζοντας το γκολ με κεφαλιά μέσα απ' την περιοχή. Κι ό,τι δεν κατάφερε σ' αυτή τη φάση, το πέτυχε λίγο αργότερα. Στο 10' μετά από την πέμπτη ασίστ του Νάρεϊ, ο Πορτογάλος μέσος εκτέλεσε μέσα απ' την περιοχή ανοίγοντας το σκορ.

«Ανακάλυψη» Διαμαντόπουλου

Γρήγορα όμως ο Λεβαδειακός βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μουτίνιο στο 15'. Ωστόσο, το ανύπαρκτο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα της Βοιωτίας (σε πέσιμο του Λούα Λούα σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Κοτάρσκι) προκάλεσε αρκετή συζήτηση προτού καν τελειώσει το ημίχρονο δεδομένου ότι το τηλεοπτικό ριπλέι δεν φάνηκε να δικαιώνει τον διαιτητή της αναμέτρησης Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο. Είναι ενδεικτικό ότι κι ο VAR, Βασίλης Φωτιάς, είχε αμφιβολία για την επίμαχη φάση στέλνοντας για on field review τον Διαμαντόπουλο, o οποίος όμως επέμεινε στην αρχική του άποψη!

Ο ΠΑΟΚ έδειξε επηρεασμένος απ' την ισοφάριση και στο 18' είδε τον Λούα Λούα να έχει δοκάρι σε σέντρα-σουτ. Σταδιακά ο Δικέφαλος πήρε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού ψάχνοντας με υπομονή ένα δεύτερο γκολ πριν από το ημίχρονο, το οποίο βρήκε στο 45+4' και πάλι με τον Ντάντας. Ο 22χρονος χαφ έπιασε ένα θαυμάσιο σουτ στην κίνηση απ' το ύψος της μεγάλης περιοχής γράφοντας το 2-1 με ωραίο τρόπο.

Στο β' ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς φτάνοντας στο 3-1 στο 62' με κεφαλιά του Κουλιεράκη, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Δικεφάλου. Γρήγορα όμως ο Λεβαδειακός σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς. Στο 66' ο Τσάπρας σούταρε μέσα απ' την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Κάργα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Κοτάρσκι για το 3-2.

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να αγχώσει τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο ημίωρο αλλά επί της ουσίας δεν τον απείλησε και ο Δικέφαλος συνέχισε την ανοδική του πορεία.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (80' Βιεϊρίνια, 93' Νάσμπεργκ), Κάργας, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (80' Φελίπε Σοάρες), Ντάντας, Νάρεϊ (72' Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας (80' Μπίσεσβαρ), Τάισον, Ολιβέιρα.

Λεβαδειακός: Στογιάνοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Τζημόπουλος, Βήχος (78' Συμελίδης), Παναγιώτου, Μεχία (78' Σακό), Νίκας, Νταμπό (67' Γερεμέγεφ), Μουτίνιο, Λούα Λούα (56' Τορό).

ΠΑΟΚειδήσεις τώραSuperLeagueΛεβαδειακός