Αθλητισμός|31.01.2023 22:48

Άλλαξε γειτονιά στο Λονδίνο ο Ζορζίνιο - Απ' την Τσέλσι υπέγραψε στην Άρσεναλ!

Newsroom

Στο φινάλε των χειμερινών μεταγραφών η Άρσεναλ πραγματοποίησε μια σπουδαία μεταγραφή καθώς απέκτησε τον Ζορζίνιο απ' την Τσέλσι! Ο Ιταλός μέσος, ο οποίος αγωνιζόταν επί 4,5 χρόνια στους Μπλε, αλλάζει γειτονιά και χρώματα καθώς απ' το δυτικό Λονδίνο θα μετακινηθεί προς τα βόρεια για να φορέσει τα ερυθρόλευκα των Κανονιέρηδων.

Η Άρσεναλ τον απέκτησε αντί 12 εκατ. λιρών σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο προκειμένου να κατακτήσει τον τίτλο στην Premier League. Ο 31χρονος Ζορζίνιο, ο οποίος γεννήθηκε στη Βραζιλία αλλά στα 15 του μετακόμισε στην Ιταλία, ως παίκτης της Τσέλσι κατέκτησε το Champions League, το Europa League, το ευωπαϊκό Super Cup και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό, ποιοτικό και έμπειρο χαφ που μετρά περισσότερες από 500 συμμετοχές σε συλλόγους, ενώ αποτελεί βασικό μέλος της Εθνική Ιταλίας με την οποία έχει παίξει 46 φορές έχοντας κατακτήσει και το Euro. Τη φετινή σεζόν, ο Ζορζίνιο μέτρησε 25 συμμετοχές και 3 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με την Τσέλσι.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη Βερόνα, προτού μετακομίσει στη Νάπολι μετά από τέσσερις σεζόν. Εκεί κέρδισε το Coppa Italia και το Σούπερ Καπ Ιταλίας το 2014 κάνοντας 160 εμφανίσεις κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων του στους Παρτενοπέι.

«Ο Ζορζίνιο είναι ένας καταξιωμένος επαγγελματίας με ισχυρή νοοτροπία που φέρνει ποιότητα και εμπειρία στην ομάδα μας», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Άρσεναλ, Έντου, o οποίος πρόσθεσε: «Είναι ένας παίκτης που ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού μας κι έρχεται μαζί μας σε μια πολύ καλή στιγμή, όπου μπορεί να συνεισφέρει σε μια θέση-κλειδί για να διατηρήσει την ορμή μας. Καλωσορίζουμε τον Ζορζίνιο στην Άρσεναλ».

Ο τεχνικός των Κανονιέρηδων, Μίκελ Αρτέτα, πρόσθεσε: «Ο Ζορζίνιο είναι ένας παίκτης στη μεσαία γραμμή με ευφυΐα, βαθιές ηγετικές ικανότητες και τεράστια εμπειρία, τόσο της Premier League όσο και διεθνή. Έχει κερδίσει τίτλους στην καριέρα του, αλλά εξακολουθεί να είναι "πεινασμένος" κι έχει τεράστια διάθεση να συνεισφέρει εδώ».

Ο Ζορζίνιο θα φορέσει τη φανέλα με το νούμερο 20 και θα ενσωματωθεί άμεσα στη νέα ομάδα του, που παίζει το Σάββατο με την Έβερτον.

Premier LeagueΤσέλσιΑρσεναλ