Αθλητισμός|03.11.2018 13:26

Ουζουνίδης: Τον «κυνηγάει» ο ΠΑΟ

Κώστας Γουλής

Η ζωή ανοίγει και κλείνει κύκλους, µα κάποια στιγµή όλα ξαναγυρνούν στο ίδιο σηµείο κι έστω για λίγο ενώνονται ξανά. Ακόµα κι αν έχουν πάρει πλέον αντίθετες ρότες... Πέρασαν 172 ηµέρες από το επίσηµο «αντίο» του Μαρίνου Ουζουνίδη από τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Εκεί όπου για ενάµιση χρόνο, κόντρα σε µυριάδες εµπόδια και προβλήµατα (που από ένα σηµείο και µετά έγιναν «τρικλοποδιές») από το ίδιο το ιδιοκτησιακό/διοικητικό περιβάλλον, προσπάθησε να κρατήσει όρθιο και «ζωντανό» τον Παναθηναϊκό.

Πολύ περισσότερο από τη στιγµή που ο Γιάννης Αλαφούζος -κόντρα σε όλα όσα του είχε υποσχεθεί µόλις λίγες ηµέρες νωρίτερα- αποφάσισε να τραβήξει την... πρίζα της χρηµατοδότησης, προξενώντας συνθήκες «ασφυξίας» στον σύλλογο. Ο κόσµος του «τριφυλλιού» αγάπησε τον 50χρονο τεχνικό, γιατί δεν πήδηξε από το καράβι, γιατί έµεινε να παλεύει µε λιγότερα όπλα κάθε 2-3 µήνες, γιατί κατάφερε τουλάχιστον να µη διαλυθεί το... σύµπαν στον Παναθηναϊκό την περσινή σεζόν και να κλείσει τη χρονιά µε όσο το δυνατόν µεγαλύτερη αξιοπρέπεια.

Απόψε επιστρέφει κόντρα στους «πράσινους», ως προπονητής της ΑΕΚ, για το πρώτο αθηναϊκό ντέρµπι της σεζόν. Ο κόσµος θα τον χειροκροτήσει θερµά στην εκφώνηση των ενδεκάδων και των προπονητών, αλλά µέχρις εκεί... Έχει κερδίσει τον σεβασµό όλων, αλλά πλέον είναι αντίπαλος. Και το «τριφύλλι» έχει ως «τιµονιέρη» τον έτερο καλύτερο Ελληνα προπονητή, τον Γιώργο ∆ώνη, ο οποίος θα προσπαθήσει να υποχρεώσει τον -επί 4 χρόνια συµπαίκτη του στον µεγάλο Παναθηναϊκό των 90s- Ουζουνίδη στη 10η προπονητική ήττα από τους «πράσινους».

Από τη σεζόν 2008-09 και µε εξαίρεση τον ενάµιση χρόνο που εργάστηκε στους «πράσινους», ο Εβρίτης τεχνικός αντιµετώπισε 17 φορές τον Παναθηναϊκό από 6 διαφορετικούς αντίπαλους πάγκους (η ΑΕΚ είναι η 7η οµάδα του). Μετά το «Χ» στην πρώτη αναµέτρησή τους, ακολούθησαν 8 σερί νίκες του «τριφυλλιού», µε τον Ουζουνίδη να «απαντάει» µε ένα δικό του αήττητο σερί 7 αγώνων στον πάγκο της Ξάνθης, του Πλατανιά, του Εργοτέλη και του Πανιωνίου (2 νίκες, 5 ισοπαλίες). Την τελευταία φορά, δε, που αντάµωσαν ως αντίπαλοι, ήταν στα πλέι οφ της σεζόν 2015-16, όταν ο Παναθηναϊκός νίκησε δύσκολα µε 1-0 τους Νεοσµυρνιώτες µε γκολ του Λέτο.

Ως παίκτης, ο Ουζουνίδης αντιµετώπισε το «τριφύλλι» 8 φορές µε τη φανέλα της Ξάνθης και του Πανηλειακού (όταν επέστρεψε στην Ελλάδα από τη Χάβρη), µετρώντας 6 ήττες, µία ισοπαλία και µόλις µία νίκη. Το πλέον... τρελό; Οταν ηττήθηκε ως παίκτης της Ξάνθης, στις 29 ∆εκεµβρίου 1991 στο ΟΑΚΑ µε 3-0, δέχθηκε το τρίτο γκολ από τον... ∆ώνη στο 73ο λεπτό! 

ΠαναθηναϊκόςΑΕΚΠΑΟΜαρίνος Ουζουνίδης