Αθλητισμός|02.02.2023 22:51

Συγκινεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς: «Αφιερωμένη στους δύο ηρωικούς πιλότους η προσπάθεια της Εθνικής μας»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Intime

Στους δύο πιλότους του έφυγαν τόσο άδικα από τη ζωή στη μοιραία πτήση του Phantom F-4 αφιερώνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς την προσπάθεια που θα κάνει ο ίδιος και η Εθνική ομάδα τένις για το τουρνουά Davis Cup που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Ισημερινό. Ήδη προπονήθηκε στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων που έχει μετατραπεί σε γήπεδο τένις!

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μιλώντας στον ANT1 δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που θα έχω την ευκαιρία να παίξω με τα χρώματα της Εθνικής στο ΟΑΚΑ. Θέλω να πω ότι θα αφιερώσω αυτήν την προσπάθεια μαζί με όλη την ομάδα στους δύο ηρωικούς πιλότους που δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους πριν από μερικά 24ωρα. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Από εκεί και πέρα για τους αγώνες με τον Ισημερινό και το ενδεχόμενο ανόδου στην πρώτη κατηγορία μετά από 19 χρόνια είπε: «Έχει περάσει πάρα πολύς χρόνος από τότε που είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι παρόμοιο. Είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς να περάσουμε στην πρώτη κατηγορία, η ομάδα μας βρίσκεται σε πολύ καλή κατάταξη. Έχουμε πολύ καλύτερους παίκτες». Και πρόσθεσε: «Ο Ισημερινός δεν έχει τους δύο καλύτερους παίκτες στην βαθμολογία της ATP, καθώς επέλεξαν να μην έρθουν. Οπότε για εμάς είναι μία καλή ευκαιρία να περάσουμε στην 1η κατηγορία».

Για τον τελικό του Australian Open απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς σχολίασε: «Σίγουρα, μπορεί να αλλάξει πολύ ένας αγώνας αν καταφέρεις να πάρεις ένα σετ, ιδιαίτερα κόντρα στον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών. Ήμουν πολύ κοντά, όμως δεν έγινε αυτό που ήθελα. Μπορεί να άλλαζε αν πήγαινε 1-1 σετ. Αυτή τη στιγμή όμως δεν το σκέφτομαι. Πήρα το μάθημά μου από αυτόν τον τελικό».

Για το ενδεχόμενο να βρεθεί στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης κατακτώντας κι έναν τίτλο Grand Slam είπε: «Εύχομαι φέτος. Μπορώ φέτος, έχω βελτιωθεί πολύ σε σχέση με το παιχνίδι μου, έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση ότι θα γίνουν μεγάλα πράγματα φέτος. Έχω πολλούς πόντους να υπερασπιστώ φέτος και είχα μεγάλα κενά σε πόντους που μπορώ να εκμεταλλευτώ για να μαζέψω και προσθέσω πόντους αντί να υπερασπίζομαι κάθε εβδομάδα».

Στέφανος ΤσιτσιπάςDavis Cupειδήσεις τώραΤένις