Αθλητισμός|03.02.2023 07:43

Καζουγιόσι Μιούρα: Ο 55χρονος Ιάπωνας θρύλος του ποδοσφαίρου υπέγραψε σε ομάδα της Πορτογαλίας - Άρχισε την καριέρα του το 1986!

Newsroom

Τα χρόνια περνούν, οι δεκαετίες φεύγουν αλλά ο αειθαλής Καζουγιόσι Μιούρα παραμένει εν ενεργεία ποδοσφαιριστής. Σε ηλικία 55 ετών ο θρύλος του ιαπωνικού ποδοσφαίρου, ο οποίος έχει κερδίσει μια θέση στα Ρεκόρ Γκίνες, δεν τα παρατάει και στοχεύει να αγωνίζεται σε επαγγελματικό επίπεδο μέχρι τα 60!

Ο King Kazu, ο οποίος διανύει την 38η επαγγελματική σεζόν της καριέρας του, επιστρέφει στην Ευρώπη για να αγωνιστεί ως δανεικός (απ' τη Γιοκοχάμα) με τα χρώματα της Ολιβεϊρένσε, ομάδα δεύτερης κατηγορίας της Πορτογαλίας. Μπορεί να λέγεται ότι πρόκειται για ένα επικοινωνιακό-διαφημιστικό κόλπο της Γιοκαχάμα, η οποία τον Νοέμβριο απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του πορτογαλικού συλλόγου, όμως η ουσία είναι ότι ο Μιούρα ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο στα πορτογαλικά γήπεδα στα 55 του χρόνια.

Ο Μιούρα άρχισε την καριέρα του στη βραζιλιάνικη Σάντος το μακρινό 1986 κι είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία που έχει παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε πέντε διαφορετικές δεκαετίες! Επίσης, είναι ο γηραιότερος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και ο παίκτης με τη μακροβιότερη καριέρα στο ποδόσφαιρο. Ένας ζωντανός μύθος που συνεχίζει να γράφει ιστορία.

 

Στα 15 του έφυγε απ' την Ιαπωνία για να κυνηγήσει το όνειρό του στη Βραζιλία, όπου αρχικά έπαιξε στη Γιουβέντους του Σάο Πάολο μέχρι το 1986 οπότε υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Σάντος. Συνολικά αγωνίστηκε σε έξι βραζιλιάνικες ομάδες και το 1990 επέστρεψε στην Ιαπωνία για να φορέσει τα χρώματα της Βέρντι Καβασάκι με την οποία πέτυχε 117 γκολ σε 192 εμφανίσεις. Αγωνίστηκε επίσης στην Ιταλία με την Τζένοα, στην Κροατία με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και στην Αυστραλία με τη Σίνδεϋ. Απ' το 2005 ανήκει στη Γιοκοχάμα, ενώ έχει φορέσει 89 φορές τη φανέλα της Εθνικής Ιαπωνίας έχοντας σκοράρει 55 γκολ.

ΙαπωνίαΠορτογαλίαειδήσεις τώραΡεκόρ Γκίνες