Αθλητισμός|03.02.2023 20:44

Ιστορική επιστροφή της Ford στη Formula 1 - Ανακοινώθηκε η συνεργασία με τη Red Bull

Newsroom

Η επιστροφή της Ford είναι γεγονός στη Formula 1! Μετά από 19 χρόνια η κορυφαία αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία κάνει μεγάλο come back στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Formula 1 ανακοίνωσε και επίσημα ότι η Ford ήρθε σε συμφωνία με τη Red Bull και από το 2026 θα αποτελέσουν ένα πανίσχυρο δίδυμο στο grid της F1. Δεν είναι τυχαίο βεβαίως πως η επάνοδος της Ford στη Formula 1 γίνεται σε μια εποχή που η δημοτικότητα του σπορ στις ΗΠΑ βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο.

«Αυτή είναι η αρχή ενός συναρπαστικού νέου κεφαλαίου στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ford, η οποία ξεκίνησε όταν ο προπάππους μου κέρδισε έναν αγώνα που συντέλεσε στο ξεκίνημα της εταιρείας μας», δήλωσε ο Μπιλ Φορντ, εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας, ο οποίος πρόσθεσε ότι: «Η Ford επιστρέφει στην κορυφή του σπορ φέρνοντας τη μακρά παράδοση της Ford στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και τον εξηλεκτρισμό σε μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες σκηνές στον κόσμο».

«Τα σημερινά νέα ότι η Ford έρχεται στη Formula 1 από το 2026 είναι υπέροχα για το σπορ και είμαστε ενθουσιασμένοι που τη βλέπουμε να πλαισιώνει του απίστευτους συνεργάτες μας που βρίσκονται ήδη στη F1», δήλωσε ο Στέφανο Ντομενικάλι, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1.

Παρά την απουσία της τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η Ford παραμένει ο τρίτος πιο επιτυχημένος κατασκευαστής κινητήρων στην ιστορία της Formula 1 έχοντας κατακτήσει 10 πρωταθλήματα κατασκευαστών και 13 πρωταθλήματα οδηγών.

ειδήσεις τώραFordFormula 1Red Bull