Αθλητισμός|01.03.2019 20:10

Στέφανος Τσιτσιπάς: Σκέφτηκα να αποχωρήσω!

Κώστας Ασημακόπουλος

Μία ακόμα σημαντική ημέρα έκλεισε για την καριέρα του Στέφανου Τσιτσιπά. Οπως είπε μετά τον ημιτελικό με τον Μονφίς είναι ξεχωριστή μέρα για την Ελλάδα, εννοώντας την πρώτη είσοδο Ελληνα στο Τοπ-10 και αποκάλυψε πως λόγω των ενοχλήσεων που ένιωθε στην πλάτη του έκανε παιχνίδι τακτικής και έφτασε σε σημείο μέχρι και να σκέφτεται την αποχώρηση του.

«Θα έσπαγε το σώμα μου»

«Ήμουν πολύ κουρασμένος όταν μπήκα στο ματς, το ένιωθα στο σώμα μου. Δεν περίμενα πολλά από τον εαυτό μου, για να είμαι ειλικρινής. Απλά έπαιζα. Ο βασικός μου στόχος ήταν να μην πάω για πολλά. Συνήθως θα έδινα το 100% για να βγάλω μια άμυνα σε καλό χτύπημα. Σήμερα ένιωθα ότι το σώμα μου θα έσπαγε αν το έκανα. Πιθανότατα να το κατάλαβε και εκείνος, δεν είμαι σίγουρος. Μου έχουν πει ότι είμαι ώριμος για την ηλικία μου. Δεν ξέρω αν αληθεύει. Δεν μου το έχει πει ένας, μπορώ να θυμηθώ έξι που μου το έχουν πει στο παρελθόν».

«Σκέφτηκα να αποχωρήσω...»

Σχετικά με τις αρνητικές σκέψεις που έκανε όταν πονούσε την ώρα του αγώνα είπε: «Πονούσα και το πάλεψα με το χαμόγελο. Ημουν χαλαρός, δεν ενδιαφερόμουν τόσο πολύ. Τόσο απλό. Δεν πήγαινα για πόντους που πιθανότατα θα έχανα. Πονούσε η πλάτη μου όταν μπήκα στο γήπεδο. Πριν το ζέσταμα το ένιωσα. Ένιωθα πολύ άσχημα. Σκέφτηκα ακόμα και να αποχωρήσω. Δεν έχω αποσυρθεί ποτέ, ούτε μια φορά και δεν ήθελα να γίνει σήμερα. Έμεινα στο court. Σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να σερβίρω καλά, ανεβώ στο φιλέ. Όπως είδατε, προσπάθησα να αποφύγω τα ράλι σήμερα. Αυτό εννοώ όταν λέω ότι δεν ενδιαφερόμουν».

«Ιστορική μέρα για την Ελλάδα»

Για την ιστορική είσοδο του στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης είπε: «Έχω βελτιωθεί σε σχέση με πέρυσι. Κερδίζω μεγάλους παίκτες που ήταν στο Top10. Και ήθελα κάποια στιγμή να φτάσω κι εγώ εκεί και τα κατάφερα σήμερα. Είναι μάλλον μια ξεχωριστή μέρα για την Ελλάδα».

ΤένιςΣτέφανος Τσιτσιπάς