Αθλητισμός|04.02.2023 16:00

Davis Cup: Μία νίκη μακριά απ' την άνοδο στην πρώτη κατηγορία η Εθνική τένις!

Newsroom

Ένα βήμα μακριά απ' την ιστορική επιστροφή στην πρώτη κατηγορία του Davis Cup βρίσκεται η Εθνική ομάδα τένις. Μετά τη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά που άνοιξε το σκορ, ακολούθησε η δεύτερη επικράτηση του Αριστοτέλη Θάνου, ο οποίος πέτυχε το 2-0. Πλέον η ελληνική ομάδα χρειάζεται μια νίκη στα εναπομείναντα τρία ματς για να εξασφαλίσει τον προβιβασμό στην πρώτη κατηγορία μετά από απουσία 19 ετών!

Ο 21χρονος Θάνος μπροστά στο ένθερμο κοινό του ΟΑΚΑ, επικράτησε με 7-6(4), 6-4 του Αντρές Αντράντε και διπλασίασε τις νίκες της εθνικής τένις στην αναμέτρηση με τον Ισημερινό. Ο Ελληνας άσος «έδωσε μάχη» στο πρώτο σετ με τον αντίπαλο του, ωστόσο, με εντυπωσιακή ψυχραιμία και ωριμότητα, πήγε το πρώτο σετ στο tie break, όπου επικράτησε με 7-4.

Στο δεύτερο σετ, ο Ελληνας τενίστας εκμεταλλεύθηκε ιδανικά την απογοήτευση του Αντράντε και με δύο διαδοχικά μπρέικ προηγήθηκε με 4-0. Ο πρωταθλητής του Ισημερινού, προσπάθησε ν' αντιδράσει και μείωσε σε 4-1 και 5-3 με μπρέικ, αλλά τελικά, ο Θάνος πήρε την πολύτιμη νίκη με 6-4.

Δεδομένου ότι προκρίνεται η ομάδα που θα συμπληρώσει τρεις νίκες, σε περίπτωση επικράτησης των αδελφών Στέφανου και Πέτρου Τσιτσιπά στον κυριάκατικο αγώνα του διπλού, που θ' ανοίξει το αυριανό πρόγραμμα, η εθνική ομάδα, θα «σφραγίσει το εισητήριο». Ειδάλλως, θα πέσει το βάρος στο μονό του Στέφανου που θα ακολουθήσει σε περίπτωση ήττας στο διπλό.

To πρόγραμμα της Κυριακής (5/2, 12.00)

  • Στέφανος Τσιτσιπάς - Πέτρος Τσιτσιπάς / Γκονζάλο Εσκομπάρ (Νο 44) - Ντιέγκο Ιντάλγκο (Νο 76)
  • Στέφανος Τσιτσιπάς-Αντρές Αντράντε (Νο 564)
  • Αριστοτέλης Θάνος ή Μιχάλης Περβολαράκης-Αλβαρο Γκιγιέν (Νο 731)
Στέφανος ΤσιτσιπάςΤένιςειδήσεις τώραΕθνική ομάδαΕθνική ΙσημερινούDavis CupΟΑΚΑεθνική Ελλάδας