Αθλητισμός|04.02.2023 20:34

Κύπελλο Ελλάδας: Θρίαμβος του Ολυμπιακού με δύο τίτλους σε άνδρες και γυναίκες στο πόλο

Newsroom

Δύο τίτλους στο πόλο κατέκτησε μέσα σε λίγες ώρες ο Ολυμπιακός. Οι άνδρες των Ερυθρόλευκων επικράτησαν του Παναθηναϊκού στον τελικό Κυπέλλου, ενώ θριάμβευσαν και οι γυναίκες επί της Βουλιαγμένης στα δύο Final 4 που έγιναν στην Πάτρα.

Το τμήμα των ανδρών του Ολυμπιακού έκανε επίδειξη δύναμης στον 23ο τελικό Κυπέλλου υδατοσφαίρισης επικρατώντας με 14-4 του Παναθηναϊκού. Για 11η διαδοχική χρονιά  και 31η συνολικά οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν σε τελικό όπου πανηγύρισαν το 24ο και έκτο συνεχόμενο Κύπελλο. Το Τριφύλλι δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση στον δεύτερο τελικό της ιστορίας του στο πόλο μετά το 2015, οπότε και πάλι ηττήθηκε απ' τον Ολυμπιακό στο Καρπενήσι.

Οι Πράσινοι άντεξαν για ένα οκτάλεπτο απέναντι στον Ολυμπιακό, καθώς από τα μισά της δεύτερης περιόδου και μετά οι Ερυθρόλευκοι άρχισαν να ξεφεύγουν στο σκορ, φτάνοντας σε μία άνετη επικράτηση. Πάντως, ο Παναθηναϊκός παρά την ήττα εξασφάλισε το ευρωπαϊκό «εισιτήριο» για την επόμενη σεζόν.

Ο Ιγκόρ Μιλάνοβιτς έγινε ο πρώτος ξένος προπονητής που κατακτά το τρόπαιο μετά το 2004 και τον Βέσελιν Τζούχο, που επίσης καθόταν τότε στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Παναθηναϊκός: Ριστίτσεβιτς, Τζελάτης, Κανδανολέων, Γ. Σιαμάς, Δευτεραίος, Τόττης 1, Άντζιτς, Σιγουρίδης 1, Χατζηγούλας 1, Δερμιτζάκης, Π. Σιαμάς, Αλβέρτης 1, Βασιλάκης, Χ. Σιαμάς, Ζερβουδάκης

Ολυμπιακός: Ζερδεβάς, Δήμου 1, Γραμματικός, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 3, Κολόμβος 1, Φιλίποβιτς 1, Παπαναστασίου 1, Δαμίγος, Γκίλλας, Λιαντζίρης 1

Κόκκινο και το Κύπελλο στις γυναίκες

Προηγουμένως, η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού επιβεβαίωσε την κυριαρχία της εντός των συνόρων, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας (5ο σε έξι τελικούς) μετά το 11-6 επί της Βουλιαγμένης στον τελικό της Πάτρας.

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο 8λεπτο, οι Ερυθρόλευκες άρχισαν ν΄ ανεβάζουν στροφές από το δεύτερο κι από τη στιγμή που ξέφυγαν στο σκορ δεν «κοίταξαν πίσω». Η Βουλιαγμένη προηγήθηκε στο σκορ, αλλά η ομάδα του Τσίριτς απάντησε με δύο γκολ και μπήκε στο ημίχρονο με τη διαφορά στο +3 (6-3).Από εκεί και πέρα η διαφορά ολοένα και αυξανόταν (10-5 στο τέλος της 3ης περιόδου), για να «ρίξουν» το ρυθμό τους στο τελευταίο 8λεπτο οι «ερυθρόλευκες», χωρίς, όμως, να κινδυνεύσουν.

Βουλιαγμένης: Κοτσιώνη, Καϊάφα, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη 2, Γιαννοπούλου 1, Ριτζ 3, Βιδάλη, Ράιτ, Στρατιδάκη, Ανδρεάδη, Μιμίδη, Αγγελίδη, Πάτρα, Μαρκατσέλη, Κρασσά,

Ολυμπιακός: Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου, Τριχά, Ξενάκη 3, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Τορνάρου, Βασιλική Πλευρίτου 2, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Σάντα, Τζωρτζακάκη.

Παναθηναϊκόςειδήσεις τώραΟλυμπιακόςΠόλοΒουλιαγμένη