Αθλητισμός|05.02.2023 12:25

Triple double απ' τον τρομερό Αντετοκούνμπο - Μετράει μέρες για το απόλυτο ρεκόρ ο ΛεΜπρόν Τζέιμς

Newsroom

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πραγματοποίησε ακόμα μία μυθική εμφάνιση και οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στη νίκη κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ με 123-115. Ο Έλληνας σούπερ σταρ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με triple double καθώς πέτυχε 35 πόντους, μάζεψε 15 ριμπάουντ και μοίρασε 11 ασίστ σε 35 λεπτά συμμετοχής, έχοντας 13/17 δίποντα και 9/16 βολές. Ήταν το τρίτο triple double τη φετινή σεζόν και το 32ο συνολικά στην καριέρα του στο NBA.

Oι Μπακς μπήκαν με ορμή στην αναμέτρηση και έκλεισαν το πρώτο δωδεκάλεπτο προηγούμενοι με 34-26, όμως στη δεύτερη περίοδο οι Χιτ ισορρόπησαν και με επί μέρους 28-36, οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με 62-62. Στο τρίτο δωδεκάλεπτο οι Μπακς ανέλαβαν ξανά τα ηνία του ματς, βρίσκοντας απαντήσεις στο επιθετικό κρεσέντο του Τζίμι Μπάτλερ, με τον Κρις Μίντλετον να μπαίνει στην εξίσωση με κρίσιμα σουτ. Στην τέταρτη περίοδο οι Μπακς άντεξαν την πίεση των Χιτ και με τον Τζρου Χόλιντεϊ να βγάζει εκπληκτικές άμυνες, έφτασαν στην επικράτηση.

Ο Γιάννης είχε άξιους συμπαραστάτες τον Κρις Μίντλετον, που είχε 24 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, με τον Γκρέισον Άλεν να παίζει καθοριστικό ρόλο έχοντας, 19 πόντους. Για τους Χιτ ξεχώρισαν ο Τζίμι Μπάτλερ, που σήκωσε το βάρος στην επίθεση με 32 πόντους, αλλά και ο Τάιλερ Χίρο που είχε 24 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Έρχεται ιστορικό ρεκόρ του ΛεΜπρόν

Στο μεταξύ, μόλις λίγες μέρες και 36 πόντοι χωρίζουν τον ΛεΜπρον Τζέϊμς απ' το να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ ξεπερνώντας τη μυθική επίδοση του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ. Ο άσος των Λέικερς σημείωσε 27 πόντους στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Νέα Ορλεάνη αλλά η ομάδα του δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα με 131-126.

Ο King James θα γράψει ιστορία είτε την ερχόμενη Τρίτη (7/2) στο Λος Άντζελες εναντίον της Οκλαχόμα Σίτι, είτε δύο ημέρες αργότερα με αντίπαλο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Μιλγουόκι Μπακς. Το απόλυτο ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ κατέχει ο θρυλικός Τζαμπάε, ο οποίος σταμάτησε στους 38.387 πόντους!

Λος Άντζελες ΛέικερςΚαρίμ Αμπντούλ ΤζαμπάρNBAΜιλγουόκι Μπακςειδήσεις τώραΛεΜπρόν ΤζέιμςΓιάννης Αντετοκούνμπο