Αθλητισμός|05.02.2023 19:00

Επιστροφή στις νίκες και στην κορυφή ο Παναθηναϊκός - Επικράτησε 2-0 της Λαμίας με Κλέινχεϊσλερ και Σπόραρ

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες και στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League. Οι Πράσινοι επικράτησαν 2-0 της Λαμίας στη Λεωφόρο, νίκησαν για πρώτη φορά μετά από τέσσερα σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα και βρέθηκαν και πάλι στην πρώτη θέση έχοντας ένα ματς περισσότερο απ' την ΑΕΚ που δεν έπαιξε τελικά με τον Ατρόμητο λόγω... δοκαριών! Σκόρερ για το Τριφύλλι ήταν ο Κλέινχεϊσλερ, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τους Πράσινους και ο Σπόραρ, ενώ δοκάρι είχε και ο Πούχατς.

Η Λαμία άγγιξε το γκολ στο 14' με τον Βέργο αλλά οι Πράσινοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το γκολ στην εξέλιξη της φάσης. Ο Ιωαννίδης έκανε ωραία ντρίμπλα εντός περιοχής και πάσαρε για τον Κλέινχεϊσλερ, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά στη γωνία για το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός που διατήρησε τον έλεγχο θα μπορούσε να σκοράρει με τον Ιωαννίδη στο 37', ενώ και η Λαμία στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου απείλησε με σέντρα-σουτ του Ρόμανιτς που απομάκρυνε ο Μπρινιόλι.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με φάση του Παναθηναϊκού με τον Ιωαννίδη στο 49' αλλά και της Λαμίας με τον Βέργο στο 51' αλλά σε καμιά απ' τις δυο περιπτώσεις δεν προέκυψε γκολ. Στο 64' άλλαξαν πάντως οι ισορροπίες με απευθείας κόκκινη του Στάνκο και επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Τσέριν.

Αμέσως μετά στο 67' ο Παναθηναϊκός απείλησε με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Πούχατς που κατέληξε στη συμβολή των δοκαριών, ενώ στη συνέχεια της φάσης το Τριφύλλι απείλησε και πάλι με μακρινό σουτ του Πούχατς αλλά και νέα προσπάθεια του Μπερνάρ που δεν βρήκε στόχο.

Ο Παναθηναϊκός μολονότι δεν απειλήθηκε, δεν ένιωσε ασφάλεια έχοντας το άγχος της ισοφάρισης. Ωστόσο ο Σπόραρ τελείωσε το ματς στο 92'. Ο Παλάσιος σέντραρε, αρχικά ο Σλοβένος δεν βρήκε την μπάλα που κατέληξε στον Μπερνάρ. Αυτός γύρισε μεμιάς για τον Σπόραρ, ο οποίος όντας πεσμένος στο έδαφος έσπρωξε την μπάλα με το κεφάλι στα δίχτυα για το τελικό 2-0.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Πούχατς, Σένκεφελντ, Σάρλια, Ρουμπέν, Τσέριν, Κλέινχεϊσλερ (60’ Παλάσιος), Μαντσίνι (81’ Τσόκαϊ), Μπερνάρ, Ιωαννίδης (81’ Σπόραρ).

Λαμία: Σαράνοφ, Παουλέβατς, Κορνέζος, Αμπάντα, Σίμον, Τζανδάρης (62’ Σλίβκα), Στάνκο, Βασιλαντωνόπουλος (62’ Τσιλούλης), Μαρτίνεθ (68’ Νούνιες), Ρόμανιτς (82’ Τόσιτς), Βέργος (82’ Μανούσος).

ΠαναθηναϊκόςSuperLeagueΛαμία ΠΑΕειδήσεις τώρα