Αθλητισμός|05.02.2023 22:55

Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Τούμπας - Ανώτερος απ' τον Ολυμπιακό αλλά «άσφαιρος» ο ΠΑΟΚ

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος, είχε την κυριαρχία, είχε τις μεγάλες φάσεις αλλά δεν είχε γκολ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που άντεξε στην πίεση και απέσπασε βαθμό στο 0-0 της Τούμπας για την 21η αγωνιστική της Super League.

Ο Δικέφαλος πήρε εξαρχής τα ηνία στο παιχνίδι, πίεσε πολύ τους Ερυθρόλευκους, άξιζε το τρίποντο βάσει απόδοσης, αλλά οι Πειραιώτες με καλύτερο παίκτη τους τον Πασχαλάκη -στην επιστροφή του στην Τούμπα ως αντίπαλος- κατόρθωσαν να αποφύγουν την ήττα. Ως εκ τούτου, οι δυο ομάδες παρέμειναν ισόβαθμες στη βαθμολογία έχοντας διαφορά πέντε βαθμών απ' τον προπορευόμενο Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό και δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα του ματς άγγιξε το γκολ με τον Νάρεϊ, ο οποίος είχε δοκάρι, ενώ στο 3' ο Δικέφαλος είχε και δεύτερη καλή ευκαιρία με τον Ζίβκοβιτς με τον Πασχαλάκη να αποκρούει. Στο 5' ήταν η σειρά του Κωνσταντέλια για να απειλήσει αλλά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού ήταν σε ετοιμότητα.

Στο 17' ο Κουλιεράκης πλάσαρε αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Πασχαλάκη, ενώ στο 18' υπήρξαν φωνές για ανατροπή στον Νάρεϊ εντός περιοχής, όμως ο διαιτητής έδωσε επιθετικό φάουλ πάνω στον Ρέαμπτσιουκ. Η πρώτη σημαντική αντίδραση του Ολυμπιακού ήρθε στο 22' με κεραυνό του Χάμες Ροντρίγκες από μακρινή απόσταση, που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Κουλιεράκης βρέθηκε σε θέση βολής και στο 38' αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ στο 42' ο Ντάντας σούταρε με καλές προϋποθέσεις εντός περιοχής, όμως οι κόντρες έστειλαν την μπάλα στην αγκαλιά του Πασχαλάκη. Στην τελευταία καλή φάση του α' ημιχρόνου ο Κωνσταντέλιας και ο Ζίβκοβιτς άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο Ολιβέιρα έκανε θαυμάσια κίνηση σουτάροντας γρήγορα όμως ήταν άστοχος με αποτέλεσμα το ημίχρονο να τελειώσει δίχως γκολ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε εξίσου δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο αγγίζοντας το γκολ στο 54'. Ο Δικέφαλος πολιόρκησε το τέρμα του Ολυμπιακού αλλά ούτε ο Κωνσταντέλιας, ούτε ο Ολιβέιρα, ούτε και ο Αουγκούστο μπόρεσαν να σκοράρουν.  Οι παίκτες του Λουτσέσκου πίεσαν ασφυκτικά και στο 72', έπειτα από νέα φάση διαρκείας απείλησαν αλλά γκολ δεν βρήκαν. Ο Αουγκούστο είχε επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ στο 87' που πέρασε λίγο άουτ. 

Η τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα έγινε στο 93' με τον Ράφα Σοάρες να κάνει την ντρίμπλα εντός περιοχής στον Παπασταθόπουλο, ο οποίος έχασε τον αντίπαλό του και προέταξε το χέρι του για να τον εμποδίσει. Ο Σοαρές έπεσε στο έδαφος αλλά ο Σλοβάκος διαιτητής καταλόγισε επιθετικό φάουλ για θέατρο.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης (70' Νάσμπεργκ), Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Ντάντας (72' Σβαμπ), Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας (91' Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς (72' Μπράντον Τόμας), Ολιβέιρα.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μασούρας (61' Κανός), Μπιέλ (80' Σαμασέκου), Χάμες Ροντρίγκες (81' Ραμόν), Μπακαμπού (75' Ελ Αραμπί).

Ολυμπιακόςειδήσεις τώραΠΑΟΚSuperLeague