Αθλητισμός|06.02.2023 14:19

Σεισμός στην Τουρκία: Ζωντανοί ανασύρθηκαν απ' τα συντρίμμια δύο παίκτες της Χατάισπορ, αγνοούνται άλλα δύο μέλη της ομάδας

Newsroom

Συγκλονιστικές είναι οι σκηνές που εκτυλίσσονται στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε τη χώρα (όπως επίσης και τη Συρία) τα ξημερώματα της Δευτέρας (6/2). Περισσότεροι από 1000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 5.000, ενώ υπάρχουν και πολλοί αγνοούμενοι.

Δύο παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας Χατάισπορ ανασύρθηκαν ζωντανοί από συντρίμμια πολυκατοικίας που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, όμως αγνοούνται άλλα δύο μέλη της ομάδας. Αυτός ήταν κι ο λόγος για τον οποίο ο προπονητής της ομάδας και άλλοτε διεθνής με την Εθνική Τουρκίας Βολκάν Ντεμιρέλ είχε κάνει δραματική έκκληση για βοήθεια με δάκρυα στα μάτια.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, οι ποδοσφαιριστές Μπουράκ Οκσούζ και Μπερντούγκ Γιλντιρίμ στάθηκαν τυχεροί καθώς βγήκαν σώοι από κτίριο που κατέρρευσε μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ. Οι διασώστες τους ανέσυραν από τα συντρίμμια, όπως επίσης συνέβη και με ένα μέλος του τεχνικού τιμ της ομάδας, τον Κερίμ Αλιτσί.

Την ίδια στιγμή όμως δραματικές είναι οι στιγμές καθώς αγνοούνται ακόμα δύο μέλη της Χατάισπορ, οι οποίοι κατά πληροφορίες βρίσκονταν σε κτίρια που κατέρρευσαν. Πρόκειται για τον πρώην ποδοσφαιριστή της Τσέλσι, Κρίστιαν Ατσου και τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας, Τανέρ Σαβούτ.

σεισμός ΤουρκίαΤουρκίασεισμός τώρασεισμόςειδήσεις τώραΑντιόχεια