Αθλητισμός|07.02.2023 09:54

Σεισμός στην Τουρκία: Ανασύρθηκε ζωντανός απ' τα συντρίμμια αλλά είναι τραυματισμένος ο Κριστιάν Ατσού

Newsroom

Οι ολονύκτιες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων στο Χατάι της Τουρκίας μετά τον φονικό σεισμό είχαν θετικό αποτέλεσμα για τον Κρίστιαν Ατσού. Ο Γκανέζος εξτρέμ της Χατάισπορ, ο οποίος βρισκόταν κάτω απ' τα ερείπια απ' τα ξημερώματα της Δευτέρας (6/2), περίπου ένα 24ωρο αργότερα, ανασύρθηκε ζωντανός όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Radyo Gol το πρωί της Τρίτης, ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας Μουσταφα Οζάτ επιβεβαίωσε την είδηση λέγοντας ότι: «Ο Κρίστιαν Ατσού ανασύρθηκε ζωντανός αλλά τραυματισμένος. Δυστυχώς όμως ο αθλητικός μας διευθυντής, Τανέρ Σαβούτ εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από τα ερείπια. Η Χατάι χτυπήθηκε σκληρά και οι ώρες είναι πολύ κρίσιμες».

Ο Κρίστιαν Ατσού πέρασε δύσκολες ώρες καθώς καταπλακώθηκε από κτίριο τα ξημερώματα της Δευτέρας κατά τη διάρκεια του μεγάλου σεισμού που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία. Το σημείο όπου βρισκόταν υπέδειξε η σύζυγός του, η οποία διασώθηκε πρώτη. Ο εντοπισμός και η διάσωσή του ωστόσο δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Τα σωστικά συνεργεία χρειάστηκαν πολλές ώρες προκειμένου να βρουν το ακριβές σημείο όπου βρισκόταν κι εν συνεχεία να τον απεγκλωβίσουν.

Το χρυσό γκολ και το παιχνίδι της μοίρας

Η μοίρα έπαιξε ένα περίεργο παιχνίδι στον Ατσού, ο οποίος την Κυριακή (5/2), λίγες ώρες πριν απ' τον φονικό σεισμό, χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στο 83ο λεπτό και τελικά στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων (97') ήταν εκείνος που με εκτέλεση φάουλ πέτυχε το νικητήριο γκολ για την Χατάισπορ απέναντι στην Κασίμπασα. Το πανηγύρισε έξαλλα, όπως και οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες. Η χαρά μετετράπη σε τρόμο και αγωνία λίγες ώρες μετά λόγω του φονικού σεισμού.

Τουρκίαειδήσεις τώρασεισμόςσεισμός Τουρκία