Αθλητισμός|08.02.2023 17:27

Πέθανε ο εμβληματικός προπονητής της Εθνικής Κροατίας του 1998 Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς - Είχε περάσει κι απ' τον ΠΑΟΚ

Newsroom

Μια μεγάλη μορφή του κροατικού ποδοσφαίρου έφυγε απ' τη ζωή. Ο Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς πέθανε σε ηλικία 88 ετών έπειτα από μεγάλη μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο.

Ο «Τσίρο», ο οποίος είχε διατελέσει και προπονητής του ΠΑΟΚ τη σεζόν 1991-92 οδηγώντας τον Δικέφαλο μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου, είχε ως μέγιστο επίτευγμα στην καριέρα του τη μυθική πορεία της Εθνικής Κροατίας στο Μουντιάλ του 1998. Υπό την προπονητική καθοδήγηση του Μπλάζεβιτς η εξαιρετική ομάδα των Σούκερ, Προσινέτσκι, Μπόμπαν, Ασάνοβιτς, Βλάοβιτς, Γιάρνι, Σόλντο, Στάνιτς κ.ά. έφτασε μέχρι τα ημιτελικά καταλαμβάνοντας τελικά την τρίτη θέση στον κόσμο.

«Η ποδοσφαιρική οικογένειά μας έχασε σήμερα τον προπονητή των προπονητών», ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κροατίας. Mε ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρέτησε τον Μπλάζεβιτς και ο ΠΑΟΚ. «Ένας θρύλος του ποδοσφαίρου, που διετέλεσε προπονητής της ομάδας μας τη σεζόν 1991-92 δεν είναι πια μαζί μας. Καλό ταξίδι Τσίρο» έγραψε ο Δικέφαλος.

Εργάστηκε ως προπονητής απ' το 1968 ως το 2015. Για τελευταία φορά δούλεψε στη Ζαντάρ τη σεζόν 2014-15, ενώ σε συλλογικό επίπεδο κατέκτησε τίτλους με τις Ντίναμο Ζάγκρεμπ, Σιόν, Γκρασχόπερς. Παράλληλα βρέθηκε και σε πάγκους εθνικών ομάδων όπως της Ελβετίας, του Ιράν, της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης.

θάνατοςΠΑΟΚκαρκίνοςειδήσεις τώραπροπονητήςΕθνική Κροατίας