Αθλητισμός|02.03.2019 11:22

Ο Μάκης Χάβος μιλάει στο ΕΘΝΟΣΠΟΡ για τον θρίαμβο επί του Ολυμπιακού

Σταύρος Καζαντζόγλου

Αναµφίβολα αποτελεί µία από τις µεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η Λαµία κατάφερε να αποκλείσει -σε διπλές αναµετρήσεις, µάλιστα- τον Ολυµπιακό και να φτάσει για πρώτη φορά στα ηµιτελικά του Κυπέλλου. Παράλληλα, καταγράφει πορεία κορυφής εντός του 2019, έχοντας οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες σε πρωτάθληµα και Κύπελλο.

«Γράψαµε ιστορία. Είναι φοβερές οι στιγµές που ζούµε από το βράδυ της Πέµπτης. Να πω την αλήθεια, το πιστεύαµε. Είχαµε πίστη στις δυνατότητές µας, παίρνουµε δύναµη από την αγάπη του κόσµου και αυτό µας σπρώχνει στην επιτυχία. Κάναµε πολλούς ανθρώπους ευτυχισµένους και µπορούµε να ονειρευόµαστε ακόµα σηµαντικότερες επιτυχίες» τόνισε προς το «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας Μάκης Χάβος. Ο Χάβος πήρε τη Λαµία και τη µεταµόρφωσε. Από µια οµάδα που... αγκοµαχούσε να βρει λύσεις και να µείνει στην κατηγορία, πλέον κάνει πράγµατα και θαύµατα.

Ο Χάβος έχει θετικό πρόσηµο, µε 11 νίκες, οκτώ ισοπαλίες και οκτώ ήττες από τη µέρα που ανέλαβε – στατιστικό σπάνιο για προπονητή «µικρής» οµάδας. Αλλά για τον ίδιο αποτελεί ακόµα µία σηµαντική στιγµή σε µια προπονητική πορεία γεµάτη από σηµαντικούς σταθµούς. Προπονητής που µπορεί να αποφεύγει το ποδοσφαιρικό σταρ σίστεµ, αλλά είχε αφήσει έργο στον ΠΑΟΚ, καθιέρωσε τον Παναιτωλικό στη µεγάλη κατηγορία και έχει σταθερή παρουσία στα µεγάλα σαλόνια.

Μάλιστα, είναι εκείνος που ως τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε αποκλείσει τον Ολυµπιακό του Βαλβέρδε, µε ισοπαλία στο «Καραϊσκάκης» και νίκη πρόκριση µε 1-0 στην Τούµπα. Η Λαµία, πάντως, έχει τον δικό της τρόπο στο Κύπελλο, καθώς έχει µετεξελιχθεί σε έναν σύγχρονο «φονέα των γιγάντων».

Φέτος έχει αποκλείσει ήδη Παναθηναϊκό και Ολυµπιακό, κάτι που συναντά κάποιος σε µια χρονιά µόνο από οµάδες ανάλογου διαµετρήµατος. Βέβαια, µε τους «πράσινους» έχει αναπτύξει ειδική σχέση από πέρυσι, όταν τους είχε θέσει εκ νέου νοκ άουτ στο Κύπελλο. Οπως συνέβαινε στο παρελθόν κόντρα στην ΑΕΚ, που είχε αποκλειστεί δις από το καµάρι της Φθιώτιδας: Το 1972 η Λαµία (της Β’ Εθνικής) νίκησε 1-0 µε γκολ του Ζέρβα, το 1984 επανέλαβε το κατόρθωµα της -αν και οµάδα Γ’ Εθνικήςµε σκόρερ τον Μαντζίκο.

Κύπελλο ΕλλάδαςΛαμίαΟλυμπιακόςΜάκης Χάβος