Αθλητισμός|02.03.2019 11:27

ΠΑΟΚ: Ψάχνει λύσεις για τους... πόνους στη µέση ενόψει Παναθηναϊκού

Αντώνης Τσακαλέας

Τα προβλήµατα τραυµατισµών που ταλανίζουν τον ΠΑΟΚ, µε φόντο την αναµέτρηση της Κυριακής µε αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (αύριο - 7.00 µ.µ.), είναι συσσωρευµένα στη µεσοεπιθετική γραµµή, γεγονός που έχει βάλει σε σκέψεις τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Στην αναµέτρηση της περασµένης Τετάρτης µε αντίπαλο τον Πανιώνιο, ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στη µεσοεπιθετική πεντάδα µε τους Σάχοφ, Ολιβέιρα, Ενρίκε, Πέλκα και Ληµνιό. Ο ∆ηµήτρης Πέλκας έχει τεθεί νοκ άουτ, ενώ από την «εξίσωση» δόµησης της πεντάδας για την αυριανή αναµέτρηση είναι σίγουρα εκτός ο Οµάρ Ελ Καντούρι και πιθανότατα και οι Γιόζιπ Μίσιτς και Λέο Ζαµπά.

Αντίθετα, µετά τις απαραίτητες ανάσες που πήρε, επιστρέφει ο Ζοσέ Μαουρίσιο. Στα σχέδια επί χάρτου του Ρουµάνου τεχνικού υπάρχει τόσο η επιστροφή στην αγωνιστική δράση του Χοσέ Κάνιας, όσο και η χρησιµοποίηση του Ολιβέιρα σε ρόλο επιτελικού µέσου, πίσω από τον Ακποµ, προκειµένου στα δυο άκρα να βρεθούν οι Ληµνιός και Μπίσεσβαρ, µε τον δεύτερο να ξεκινά από τον πάγκο στον δεύτερο προηµιτελικό µε τον Πανιώνιο αλλά να καταγράφει 106 αγωνιστικά λεπτά καθώς χρειάστηκε να αντικαταστήσει τον Πέλκα µόλις στο 14ο λεπτό του αγώνα.

Ολα αυτά για την αναµέτρηση µε αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, µε τον «∆ικέφαλο του Βορρά» να έχει ως στόχο τη νίκη, που θα είναι κατά κάποιο τρόπο ιστορική, καθώς ουδέποτε µέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να φύγει νικητής από την έδρα του Παναθηναϊκού δυο διαδοχικές σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ έχει στα χέρια του το +7 από τον δεύτερο Ολυµπιακό, και η διατήρησή του (ειδικά µετά το πρώτο «ψαλίδισµα» µε την εντός έδρας ισοπαλία µε τον Αρη) αποτελεί τον σηµαντικότερο στόχο από τη στιγµή που η κάθοδος στο ΟΑΚΑ είναι, βάσει προγράµµατος και βαθµολογίας, η δυσκολότερη µέχρι το τέλος του πρωταθλήµατος για τον ΠΑΟΚ.

Το αφιλόξενο ΟΑΚΑ

Από το παραδοσιακά αφιλόξενο ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟΚ έφυγε τον περασµένο Μάιο µε το Κύπελλο Ελλάδος, αλλά και µε µια ισοπαλία µε την ΑΕΚ πριν από σχεδόν έναν µήνα, σε αναµέτρηση στην οποία οι «ασπρόµαυροι» αγωνίστηκαν µε παίκτη λιγότερο για µία ώρα παιχνιδιού. Αυτά κάνουν τον Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει δώσει βάση στην προετοιµασία και σε επίπεδο ψυχολογίας, µε τον Ρουµάνο τεχνικό να ζητά από τους ποδοσφαιριστές του να µην ακούν τα περί «απώλειας όλων των στόχων» που καταγράφεται από τον Ολυµπιακό, καθώς θεωρεί πως δεν πρέπει να υπάρξει η παραµικρή χαλάρωση στον δρόµο προς την κατάκτηση του πρωταθλήµατος

ΠαναθηναϊκόςSuper League 1ΠΑΟΚΡαζβάν Λουτσέσκου