Αθλητισμός|08.02.2023 23:20

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Με 4άρα στον τελικό η Ρεάλ Μαδρίτης για το 8ο στέμμα!

Newsroom

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν συγχωρεί! Έστω κι αν αγχώθηκε για μερικά λεπτά απέναντι στην μαχητική Αλ Αχλί απ' την Αίγυπτο, επικράτησε 4-1 στον ημιτελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων που φιλοξενείται στο Μαρόκο και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου (11/02, 21.00), οπότε θα διεκδικήσει απέναντι στην πρωτάρα Αλ Χιλάλ απ' τη Σαουδική Αραβία, το όγδοο παγκόσμιο στέμμα της.

Αρχικά, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν υποτίμησε την Αλ Αχλί και με ένα γκολ στο τελείωμα του α' ημιχρόνου (42') με τον Βινίσιους κι ένα ακόμα στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου (46') με τον Βαλβέρδε, πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης (2-0) στον τελικό. Κάπου εκεί όμως οι Μερένχες χαλάρωσαν και είδαν την αιγυπτιακή ομάδα να αντιδρά και να μειώνει σε 2-1 με εκτέλεση πέναλτι του Μααλούλ στο 65'.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έδειξε να αγχώνεται για μερικά λεπτά αλλά ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας που η Αλ Αχλί επί της ουσίας δεν απείλησε με ισοφάριση. Αντιθέτως, οι Μαδριλένοι που είχαν ένα χαμένο πέναλτι με τον Μόντριτς στο 87' (απέκρουσε ο Ελ Σεναουί), πανηγύρισαν μια ευρεία νίκη στο φινάλε χάρη στα γκολ του Ροντρίγκο στο 92' και του Αρίμπας στο 98' για το τελικό 4-1.

  • Αλ Αχλί (Κόλερ): Ελ Σεναουί, Χανί, Μετουαλί, Αμπντελ Μονέμ, Μααλούλ, Ελσουλιά, Ντιένγκ (61’ Φατί), Ελ Σαχάτ (74’ Ταχέρ), Αφσά (88’ Καχράμπα), Αμπντελκαντέρ, Σερίφ (61’ Ταού).
  • Ρεάλ Μαδρίτης (Αντσελότι): Λούνιν, Νάτσο, Ρούντιγκερ, Αλάμπα, Καμαβινγκά, Μόντριτς, Τσουαμενί, Κρόος (77’  Θεμπάγιος), Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (90’+6’ Μαριάνο Ντίαθ), Βινίσιους (90’+6’ Αρίμπας).
Ρεαλ ΜαδρίτηςΠαγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγωνειδήσεις τώρα